اونس طلا2323.37
مظنه15,261,000
18 گرم3,523,000
ارزش سکه34,383,033
قدیم (بهار)39,200,000
جدید (امامی)42,150,000
نیم24,800,000
ربع14,900,000

ترامپ قربانی می‌کند یا قربانی می‌شود؟

روزهای گذشته روزهای بسیار پرکاری برای سیاستمداران آمریکایی بوده است. بررسیها نشان می‌دهد ۱۲ کشور دنیا طی جمعه گذشته در معرض اتمام مهلت اولتیماتوم‌های آمریکا قرار گرفتند.

راشاتودی در گزارشی از عملکرد ترامپ طی سال های ریاست جمهوری نوشت: طی ماه‌های اخیر اغلب کشورهای جهان هدف حملات اقتصادی ترامپ قرار گرفته اند. گویا یکی از مهمترین اهداف این سیاستمدار آمریکایی بعد از روی کار آمدن تنها برهم زدن تعادل سیاسی و اقتصادی دنیا بوده است. چرا که طی روزهای حضور در کاخ سفید تنها از تهدید و تحریم کردن معدودی از کشورهای جهان غفلت کرده است.
یکی از وعده‌های انتخاباتی ترامپ جلوگیری از ورود اتباع آمریکای لاتین به امریکا بود و آنچه از ظاهر امر پیداست این است که مکزیک آخرین کشوری است که هدف ترامپ قرار گرفته است، ترامپ از افزایش ۵ درصدی تعرفه های مکزیک راضی نشد و برای جلوگیری از مهاجرت مردم ساکن امریکای لاتین که خیلی از آنها حتی از اهالی مکزیک نیستند تصمیم گرفت تعرفه های گمرکی مکزیک را تا ۲۵ درصد افزایش داده و با این کار مکزیک را نیز مانند سایر کشورها تحت فشار قرار دهد.
در گوشه دیگری از دنیا گزارش شده است که هند تحت فشارهای امریکا مجبور به تصمیم گیری شده است. تصمیم برای انصراف از خرید سیستم دفاعی جدید S-۴۰۰ از روسیه یا روبه رو شدن با تحریم های آمریکا.
وضعیت ترکیه نیز مانند هند است، ترکیه هم باید یا از خرید سیستم دفاعی S-۴۰۰ از روسیه دست بردارد یا اینکه دسترسی این کشور به سیستم برنامه ریزی و هدایت جت F-۳۵ توسط آمریکا قطع خواهد شد.
این در حالی است که ترکیه در حال حاضر ۱.۳۵ میلیون دلار بر روی جت F-۳۵ سرمایه گذاری کرده است و با قطع دسترسی ترکیه به سیستم هدایت این جت‌ها این سوال پیش می‌آید که بازنده اصلی چه کسی خواهد بود؟ آمریکا یا ترکیه؟
از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز در خطر تحریم و فشارهای امریکا قرار دارد، اگر اتحادیه اروپا سعی بر برقراری هرگونه ارتباط تجاری با ایران کند قطعا در معرض مخاطرات شدید از تحریمهای آمریکا علیه خود قرار خواهد گرفت.
بعد از ۹ سال جایگاه نخست ابر قدرت‌های اقتصادی جهان را از دست داده و به جایگاه چهارم تنزل پیدا کرده است و این تنزل مقام بعد از هنگ کنگ و سنگاپور اعتبار ترامپ به عنوان رئیس جمهور بزرگترین اقتصاد دنیا را به شدت در کشورش تحت تاثیر قرار داده است.
در سال ۲۰۱۵ اتحادیه اروپا و ایران تلاش کردند بسیار تا به توافقی جامع برسند که به سود هر دو باشد ولی ترامپ با تمام توان در حال از بین بردن حاصل زحمات سیاسی و اقتصادی آنها است.
یکی دیگر از کشورهایی که از شعله‌های خشم و دیوانگی های ترامپ علیه خود درامان نمانده کوبا است. این کشور نیز قربانی سیاست‌های ضد سوسیالیستی کابینه ترامپ و متهم به حمایت از "مادورو" شد.
تنها طی هفته گذشته ۳۲ کشور از جمله ۲۸ کشور اتحادیه اروپا از سوی امریکا تهدید، تحریم و مورد خشم و عضب آمریکا قرار گرفتند.راشاتودی در گزارش خود به چند کشوری که بیش از سایر کشورهای دنیا مورد تهدید و تحریم های ترامپ قرار گرفته اشاره کرده است.این کشورها عبارتند از:
ایران، تحریم فروش نفت و به صفر رساندن صادرات آن (متهم به راه ندازی سیستم های غنی سازی اورانیوم)
چین، ( متهم به خریداری نفت ایران )
روسیه، ( مثل اینکه فعالیت های اتمی اش رو دوباره آغاز کرده است )
ونزوئلا که امریکا حتی در انتخاب ریاست جمهوری آن نیز دخالت می کند.

این روزها به سختی می شود روزی را بدون شنیدن خبر به هم زدن تعادل اقتصادی، سیاسی و بازرگانی یک منطقه توسط کابینه ترامپ شب کرد. در تصویر بالا تمام کشورهایی که مورد حملات ترامپ قرار گرفته اند به رنگ قرمز درآمده است.
یکی از مهمترین دستاوردهای ترامپ دستکاری تعادل اقتصادی، سیاسی و بازرگانی کشورهای جهان است. به هم خوردن تعادل کشورهای جهان، پایین آمدن ارزش پولی این کشورها و بالارفتن ارزش دلار امریکا که قطعا تمام این تحولات به نفع امریکا است.
اما طی این اتفاقات خود ترامپ نیز از بازتاب عملکرد خود بی‌نصیب نبوده است و کشورش را بخصوص در جنگ تجاری با چین متحمل زیان های سنگین اقتصادی و تجاری کرده است. بالا بردن تعرفه های گمرکی چین و مکزیک هزینه تولید محصولات را نه تنها در این کشورها بلکه در خود امریکا نیز افزایش می دهد و همین امر باعث افزایش قیمت کالاها و کاهش تولید آنها در امریکا شده است.
به هم خوردن تعادل در بازار عرضه و تقاضا جهانی در همه حوزه ها به زیان‌های سنگین اقتصادی آمریکا نیز منجر شده است. به گونه ای که بعد از ۹ سال جایگاه نخست ابر قدرت‌های اقتصادی جهان را از دست داده و به جایگاه چهارم تنزل پیدا کرده است و این تنزل مقام بعد از هنگ کنگ و سنگاپور اعتبار ترامپ به عنوان رئیس جمهور بزرگترین اقتصاد دنیا را به شدت در کشورش تحت تاثیر قرار داده است.
حال باید منتظر ماند و دید آیا امریکا بهای دیوانگی‌ها و سیاست‌های جنگ طلبانه رئیس جمهور خود را باز هم پرداخت می‌کند یا ترامپ تحت فشار افکار عمومی مردم مجبور به عقب‌نشینی از سیاست‌های مخرب خود خواهد شد.

برچسب ها :
خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد