اونس طلا2319.64
مظنه15,351,000
18 گرم3,543,700
ارزش سکه34,585,803
قدیم (بهار)39,200,000
جدید (امامی)42,300,000
نیم25,000,000
ربع15,000,000

چرا اپل اپلیکیشن های ایرانی را مسدود می کند؟

اپلیکیشن‌های پرکاربرد ایرانی در گوشی‌های اپل طی ماه های اخیر از دسترس خارج شدند. با این اتفاق بحث‌های زیادی درباره این مسدودسازی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است. دلیل اصلی این اختلال چه بوده است؟

اپلیکیشن‌های پرکاربرد ایرانی در گوشی‌های اپل طی ماه های اخیر از دسترس خارج شدند. با این اتفاق بحث‌های زیادی درباره این مسدودسازی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است. دلیل اصلی این اختلال چه بوده است؟


محدودیت‌های اعمال شده از سوی اپل باعث شده بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی روی گوشی‌های آیفون غیرفعال شوند.
در ابتدا بسیاری با توجه به تجربه‌های گذشته اعلام کردند که این محدودیت جدید به دنبال تحریم‌های امریکا علیه ایران صورت گرفته است؛ اما در نهایت مشخص شد اپل با محدودسازی «گواهی توسعه‌دهنده سازمانی (Enterprise Developer Certificates) باعث رخ دادن چنین اتفاقی شده و این محدودیت در دسترسی به اپ‌های فارسی تنها مختص به ایران نیست و بسیاری از اپ‌های خارجی هم که از این گواهی برای ارائه اپلیکیشن استفاده می‌کردند از دسترس خارج شده‌اند. هرچند که هنوز کسب وکارهای ایرانی نتوانسته‌اند این محدودیت را مانند محدودیت‌های پیشین اپل برای کاربران ایرانی آیفون دور بزنند اما در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارهایی آنلاین مانند اسنپ با منتشر کردن اطلاعیه از کاربران خود خواسته‌اند از نسخه وب این سرویس‌ها استفاده کنند.


مسدودسازی اپلیکیشن‌های ایرانی در محصولات اپل تبدیل به سرفصل خبری جنجالی شده است. این مسدودسازی از ۳ گام ایجاد شده است:


تحریم‌ها:
شرکت اپل هم‌زمان با تحریم‌های آمریکا، تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های ایرانی آغاز کرد. تحریم‌هایی که در عمل اپلیکیشن‌های ایرانی را هدف قرار داد.
به زبان ساده یک کاربر برای نصب اپ‌ها بر روی گوشی هوشمند اپل خود ۳روش عملی دارد: اول آن‌که به بازار بزرگ برای خرید اپ‌ها مراجعه کند؛ نام این بازار App Store است. اما عرضه‌ی اپلیکیشن در این بازار برای ایرانیان مسدود شد. راه دوم آن است که اپ در یک سایت عرضه شود (مانند اپ بانک‌ها در سایت شان). در این روش عرضه‌کننده اپ از یک امکان شرکت اپل که برای کدنویسان ایجاد شده است، استفاده می‌کند. راه سوم نیز تشکیل یک بازارچه محلی است. مثلا سیب‌اپ یا سیبچه نمونه‌هایی از این بازارچه‌های محلی بودند که ایرانیان برای خود تشکیل داده بودند.


تغییر سیاست اپل:
واقعیت آن بود که در زمان عرضه اپ در بازار AppStore این بازار بررسی‌هایی بر روی اپ‌ها انجام می‌داد، مثلا از لحاظ حریم خصوصی ارزیابی می‌شد؛ اما اپ‌های عرضه‌شده در سایت‌ها یا بازارچه‌ها می‌توانست حریم شخصی یا حقوق مالکیت فکری را نقض کند. به همین دلیل چند ماه پیش شرکت اپل تصمیم گرفت تا عرضه‌های خارج از AppStore را با محدودیت‌هایی روبه‌رو سازد.


نتیجه این سیاست‌ها که البته جهانی بود، می‌توانست منجر به آن شود که اپ‌هایی ایرانی که به دلیل تحریم از ورود به AppStore منع شده بودند، عرضه‌شان حتی در سایت‌ها و بازارچه‌های محلی نیز با مشکل روبه‌رو شود.
گرا دادن:
با آن‌که شرکت اپل تغییر سیاست خود را اعلام و اعمال کرده بود، همچنان اپ‌ها ایرانی مشغول کار بودند. یک خبرنگار متعلق به شبکه‌ای ماهواره‌ای که طرفدار تحریم علیه ایران است، یادداشتی خطاب به شرکت اپل تهیه می‌کند و در آن فهرستی از اپ‌های ایرانی که علیرغم سیاست اپل مشغول فعالیت هستند را معرفی می‌کند و این پرسش را طرح می‌کند که چرا اپل آن‌ها را مسدود نکرده است!
چند روز بعد، شرکت اپل اقدام به مسدودسازی اپ‌های آن فهرست می‌کند؛ و اپ‌های خارج از فهرست همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند! حالا تحریم‌ها زندگی ایرانیان را هدف قرار می‌دهند.

نتیجه‌ی ۳ رویداد بالا آن شد که اپ‌های ایرانی از دسترس کاربران خارج شوند.

البته این سیاست اشتباه باعث می شود در بلند مدت کاربران این شرکت به محصولات اندرویدی تمایل بیشتری داشته باشند

این نکته حائز اهمیت می باشد که هم گوگل و هم پل باید سیاست های آمریکا را رعایت کنند ولی کاربرانی که از محصولات اندرویدی متعلق به شرکت گوگل استفاده می کنند به هیچ عنوان دچار این مشکلات نشده اند. مشخص نیست علت این یک بام و دو هوا چیست ؟!


گردآورنده و نگارنده : بهار محمدی

برچسب ها :
خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد