در آبان ماه امسال صورت گرفت: افزايش توليد روزانه نفت ايران به سه ميليون و 742 هزار بشكه
اوپك در گزارش ماهانه خود اعلام كرد توليد نفت ايران طي ماه آبان سال جاري با 15.8 هزار بشكه در روز افزايش به 3.742 ميليون بشكه در روز رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از گزارش ماهانه سازمان كشورهاي صادر كننده نفت خام (اوپك) توليد 12 عضو اوپك به همراه عراق در ماه نوامبر (آبان) با 46 هزار بشكه در روز افزايش نسبت به ماه قبل از آن مواجه شد و به 29.077 ميليون بشكه در روز رسيد.
در ماه قبل نيز توليد اوپك 39 هزار بشكه در روز افزايش يافته بود.
بر اساس تصميمات اوپك 11 عضو اين سازمان به غير از عراق مي بايست توليد خود را به 24.84 ميليون بشكه در روز برسانند. توليد اين اعضا نيز طي ماه آبان با افزايش 43 هزار بشكه اي به 26.612 ميليون بشكه در روز رسيده است.
با توجه به افزايش قيمت نفت طي ماه هاي اخير اعضاي اوپك به جاي پايبندي به سهميه هاي توليدي خود در جهت افزايش توليد اقدام كرده اند. توليد نفت اوپك در سه ماه گذشته بيش از 480 هزار بشكه در روز افزايش يافته است.
به عقيده كارشناسان اين رويه در نهايت به ضرر اوپك خواهد بود چرا كه باعث بروز مازاد عرضه در بازار شده و به كاهش قيمت ها يا جلوگيري از افزايش قيمت ها در سطح مطلوب منجر مي شود.
توليد نفت ايران در ماه آبان 15.8 هزار بشكه در روز افزايش داشته و به سطح 3.742 ميليون بشكه در روز رسيده است.
در اين ماه امارات و آنگولا بيشترين رقم كاهش توليد را داشته اند. توليد نفت اين دو كشور به ترتيب با كاهش 30 و 14 هزار بشكه اي نسبت به ماه قبل مواجه شده است.
نيجريه و ايران نيز به ترتيب با 74 و 15 هزار بشكه در روز بيشترين رقم افزايش توليد در ميان اعضاي اوپك را داشته اند.
توليد اعضاي اوپك در آبان ماه به اين شرح است. الجزاير 1.287 ميليون بشكه در روز،آنگولا 1.873، اكوادور 0.482، ايران 3.742، عراق 2.465، كويت 2.279، ليبي 1.548، نيجريه 1.94، قطر 0.795، عربستان 8.12، امارات 2.228 و ونزوئلا 2.317ميليون بشكه در روز.