سایت خبری طلا

پیش‌بینی شورای جهانی طلا از هجوم بانک‌های مرکزی به بازار طلا

منبع: ایسنا


طبق نظرسنجی شورای جهانی طلا که روز سه‌شنبه منتشر شد، بانک‌های مرکزی انتظار دارند در سال‌های آینده به افزایش ذخایر طلای خود ادامه دهند، در حالی که سهم دلار آمریکا از ذخایر جهانی احتمالا کاهش خواهد یافت.


 بررسی ذخایر طلای بانک مرکزی در سال ۲۰۲۶ نشان داد که مدیران ذخایر همچنان در بحبوحه عدم قطعیت ژئوپلیتیکی و اقتصادی، از طلا به عنوان یک ذخیره ارزش به شدت حمایت می‌کنند.

شورای جهانی طلا اعلام کرد که بانک‌های مرکزی در چهار سال گذشته به طور متوسط ‌سالانه هزار تن طلا جمع‌آوری کرده‌اند که دو برابر میانگین ۵۰۰ تن ثبت شده در دهه قبل است.

این نظرسنجی که در فاصله پنجم فوریه تا ۱۹ مه انجام شد، ۷۶ پاسخ دریافت کرد که بالاترین میزان مشارکت از زمان آغاز آن در ۹ سال پیش است. اکثر پاسخ‌ها پس از آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران خاورمیانه ارائه شده است و بینشی در مورد نحوه نگاه بانک‌های مرکزی به طلا در دوره‌های آشفتگی ژئوپلیتیکی ارائه می‌دهد.

طبق این نظرسنجی، ۸۹ درصد از پاسخ‌دهندگان انتظار دارند ذخایر طلای بانک‌های مرکزی جهان طی ۱۲ ماه آینده افزایش یابد.

همچنین ۴۵ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که انتظار دارند موسسات خودشان در این دوره دارایی‌های طلا را افزایش دهند، در حالی که اکثر پاسخ‌دهندگان باقی‌مانده هیچ تغییری را پیش‌بینی نمی‌کنند. فقط یک درصد پیش‌بینی کردند ذخایر طلای آنها کاهش یابد.

شورای جهانی طلا اعلام کرد که عملکرد طلا در طول بحران‌ها، مزایای تنوع‌بخشی آن و نقش آن به عنوان پوششی در برابر تورم، همچنان از دلایل اصلی نگهداری این فلز توسط بانک‌های مرکزی است.

به گزارش سایت طلا،عملکرد طلا به عنوان پوششی در برابر ریسک ژئوپلیتیکی و به عنوان ابزاری برای تنوع‌بخشی به ذخایر نیز از عوامل اصلی برنامه‌های افزایش تخصیص ذخایر است.

این نظرسنجی به افزایش تردید در مورد نقش بلندمدت دلار به عنوان ارز ذخیره غالب اشاره کرد.

در میان پاسخ‌دهندگان، ۷۴ درصد گفتند که انتظار دارند دارایی‌های دلار آمریکا در ذخایر جهانی، طی پنج سال آینده به طور متوسط ‌یا قابل توجهی کاهش یابد.

در مقابل، پاسخ‌دهندگان انتظار دارند که سهم سایر ارزهای ذخیره، از جمله یورو و یوان چین، به طور کلی بدون تغییر باقی بماند، در حالی که پیش‌بینی می‌شود سهم طلا افزایش یابد. در میان بانک‌های مرکزی که قصد خرید طلای بیشتر را دارند، ۵۰ درصد اعلام کردند که قصد دارند از طریق برنامه‌های خرید داخلی با استفاده از ارزهای ملی، این خریدها را تامین مالی کنند، در حالی که ۳۸ درصد قصد دارند دارایی‌های ذخیره موجود را برای تامین مالی خریدها بفروشند.

این نظرسنجی همچنین تغییرات در ترجیحات ذخیره‌سازی طلا را برجسته کرد.

بانک مرکزی انگلیس با رای ۵۷ درصد از پاسخ‌دهندگان، محبوب‌ترین مکان ذخیره‌سازی باقی ماند و پس از آن ذخیره‌سازی داخلی با ۴۹ درصد و بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی با ۱۶ درصد قرار گرفتند.

نرخ ترجیح بانک ملی سوئیس، از ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۵، به ۶ درصد کاهش یافت.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، شورای جهانی طلا اعلام کرد که ۹ درصد از پاسخ‌دهندگان در ۱۲ ماه گذشته ذخیره‌سازی طلای داخلی را افزایش داده‌اند، در حالی که ۱۰ درصد مکان‌های ذخیره‌سازی خارج از کشور را متنوع کرده‌اند. این رقم در نظرسنجی سال گذشته به ترتیب ۵ درصد و ۲ درصد بود.

انتهای پیام