سایت خبری طلا

نمره پایین ترامپ در مدیریت اقتصادی آمریکا

منبع: سایت طلا


اعتماد مصرف‌کنندگان آمریکایی در ماه می‌به پایین‌ترین حد خود رسید، چرا که افزایش قیمت بنزین مرتبط با جنگ ایران، نگرانی‌ها در مورد توان خرید را تشدید کرد و نارضایتی گسترده‌تری را از نحوه مدیریت اقتصاد توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نشان داد.


به گزارش سایت طلا، رویترز در گزارشی آورده است که نظرسنجی‌های دانشگاه میشیگان از مصرف‌کنندگان نشان داد که اعتماد در میان جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها به پایین‌ترین سطح خود در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ رسیده است. ترامپ تا حد زیادی به دلیل وعده‌اش برای کاهش تورم، در سال ۲۰۲۴ دوباره در انتخابات پیروز شد، اما آمریکایی‌ها به دلیل تعرفه‌های گسترده او و اکنون به دلیل جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، با قیمت‌های بالاتری مواجه شده‌اند.

این درگیری که در حال ورود به چهارمین ماه خود است، کشتیرانی در تنگه هرمز را مختل کرده، قیمت انرژی را افزایش داده و همچنین زنجیره‌های تامین جهانی را تحت فشار قرار داده و باعث کمبود طیف وسیعی از کالاها، از جمله کود، آلومینیوم و محصولات مصرفی شده است. داده‌های گروه حمایت از رانندگان آمریکا نشان می‌دهد که میانگین قیمت بنزین خرده‌فروشی در سطح ملی از زمان شروع جنگ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و به حدود ۴.۵۵۲ دلار در هر گالن رسیده است.

هدر لانگ، اقتصاددان ارشد اتحادیه اعتباری فدرال نیروی دریایی، گفت: «مصرف‌کنندگان آمریکایی از اقتصاد عصبانی هستند. آنها هزینه‌های بالا را برای بسیاری از مایحتاج اولیه زندگی دوست ندارند.»

نظرسنجی‌های دانشگاه میشیگان از مصرف‌کنندگان نشان داد که شاخص تمایلات مصرف‌کننده آن از ۴۸.۲ در اوایل این ماه به ۴۴.۸ کاهش یافته است که پایین‌ترین سطح در تمام دوران است. این شاخص در ماه آوریل ۴۹.۸ بود. اقتصاددانانی که توسط رویترز نظرسنجی شده بودند، پیش‌بینی کرده بودند که این شاخص بدون تغییر در ۴۸.۲ باقی بماند.

احساسات در میان جمهوری‌خواهان به پایین‌ترین سطح از نوامبر ۲۰۲۴ رسید، وخامتی که در سایر نظرسنجی‌های مستقل نیز منعکس شده است. نظرسنجی رویترز/ایپسوس هفته گذشته نشان داد که میزان محبوبیت ریاست جمهوری ترامپ تقریباا به پایین‌ترین سطح خود از زمان بازگشت او به کاخ سفید رسیده است که ناشی از کاهش حمایت در میان جمهوری‌خواهان است. نارضایتی فزاینده، علامت هشداری برای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه او است، زیرا آن‌ها به دنبال حفظ اکثریت خود در انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر هستند.

نظرسنجی‌های مصرف‌کنندگان دانشگاه میشیگان تغییر چندانی در روحیه دموکرات‌ها نشان نداد. کاهش قابل توجهی در احساسات در میان مصرف‌کنندگان کم‌درآمد و افراد بدون مدرک دانشگاهی، گروه‌هایی که به طور نامتناسبی تحت تأثیر قیمت‌های بالاتر بنزین و سایر اقلام ضروری قرار دارند، مشاهده شد.

جوان هسو، مدیر نظرسنجی‌های مصرف‌کنندگان، گفت: «هزینه زندگی همچنان یک نگرانی درجه یک است، به طوری که ۵۷ درصد از مصرف‌کنندگان اشاره می‌کنند که قیمت‌های بالا در حال از بین بردن امور مالی شخصی آن‌ها است، که نسبت به ۵۰ درصد ماه گذشته افزایش یافته است.»

سرمایه‌گذاران از کاهش احساسات بی‌تفاوت بودند. سهام در وال استریت با افزایش رو‌به‌رو شد و شاخص داو جونز (DJI) که یک شرکت معتبر آمریکایی است، برای اولین بار از زمان آغاز جنگ ایران، به بالاترین رکورد خود رسید. دلار در برابر سبدی از ارز‌ها ثابت ماند و بازده اوراق خزانه ایالات متحده افزایش یافت.

افزایش قیمت سهام در بازار سهام، مصرف‌کنندگان را خوشحال نکرده است، و اقتصاددانان خاطرنشان می‌کنند که بیشتر ثروت در حساب‌های بازنشستگی گره خورده است. نگرانی‌هایی وجود دارد که تورم فزاینده، که از افزایش دستمزد‌ها پیشی گرفته است، می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد. هزینه‌های مصرف‌کننده تاکنون به لطف بازپرداخت‌های سنگین مالیات و کاهش پس‌انداز خانوارها، انعطاف‌پذیری نشان داده است.

اما فصل اظهارنامه مالیاتی به پایان رسیده است و اقتصاددانان باور ندارند که با افزایش عدم قطعیت اقتصادی، مصرف‌کنندگان با خیال راحت به برداشت از پس‌انداز‌های خود ادامه دهند.

کریستوفر روپکی، اقتصاددان ارشد FWDBONDS، گفت: «مصرف‌کنندگان هنوز در حال خرج کردن هستند، اما بحران هزینه‌های زندگی به این معنی است که هر دلار آخر در کیف پول آن‌ها برای مایحتاج اولیه زندگی پرداخت می‌شود و هیچ پولی برای سرگرمی یا تعطیلات باقی نمی‌ماند.» «بازپرداخت مالیات بر درآمد باید قبلا تمام شده باشد یا پولی که برای قیمت‌های بالاتر که در همه جای اقتصاد دیده می‌شود، خرج شده باشد.»

تورم مصرف‌کننده در ماه آوریل با سریع‌ترین سرعت خود در سه سال گذشته افزایش یافت. با توجه به اینکه هیچ پایان روشنی برای درگیری‌های خاورمیانه دیده نمی‌شود، مصرف‌کنندگان نگران بودند که تورم همچنان افزایش یابد و به سایر کالا‌ها و خدمات سرایت کند.

معیار این نظرسنجی از انتظارات مصرف‌کننده برای تورم در سال آینده از ۴.۷ درصد در ماه آوریل به ۴.۸ درصد افزایش یافته است. انتظارات مصرف‌کنندگان برای تورم در پنج سال آینده از ۳.۵ درصد در ماه گذشته به ۳.۹ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده «جهش‌های قابل توجه در میان مستقل‌ها و جمهوری‌خواهان» است.

افزایش انتظارات تورمی، دیدگاه‌های بازار مالی مبنی بر اینکه فدرال رزرو نرخ بهره شبانه خود را در محدوده ۳.۵۰ تا ۳.۷۵ درصد در سال آینده حفظ خواهد کرد، را افزایش داد.

جان رایدینگ، مشاور اقتصادی ارشد برین کپیتال، گفت: «فدرال رزرو تنها در صورتی می‌تواند افزایش نرخ تورم را در طول شوک قیمت نفت بررسی کند که انتظارات تورمی ثابت بمانند.»