سایت خبری طلا

طلا برای نخستین بار رکورد تاریخی زد

منبع: سایت طلا


قیمت جهانی طلا در معاملات امروز برای اولین بار از چهار هزار دلار در هر اونس عبور کرد و رکورد تاریخی جدیدی به ثبت رساند.


به گزارش سایت طلا، در بحبوحه نگرانی‌ها از مسائل گوناگونی همچون تعطیلی دولت آمریکا، کاهش احتمالی نرخ بهره در ایالات متحده و تقاضای سرمایه‌گذاران برای دارایی‌های امن، بهای جهانی طلا در آغاز معاملات در آسیا به بیش از چهار دلار رسید.

سرمایه‌گذاران در دوره‌های پیشین تعطیلی دولت آمریکا نیز به دارایی‌های امنی مانند طلا روی آورده‌اند. در نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، طلا در جریان تعطیلی یک‌ماهه دولت، نزدیک به ۴ درصد افزایش قیمت داشت.

با این حال، وونگ می‌گوید اگر تعطیلی دولت زودتر از انتظار سرمایه‌گذاران پایان یابد، ممکن است قیمت طلا کاهش پیدا کند.

هنگ کون هاو، رئیس استراتژی بازار در بانک UOB، گفته است که «رشد بی‌سابقه» طلا در ماه گذشته فراتر از انتظار تحلیلگران بوده است.

وی افزود که این افزایش با تضعیف ارزش دلار آمریکا و افزایش خرید طلا از سوی سرمایه‌گذاران خرد (غیرحرفه‌ای) نیز مرتبط است.

قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش با 55 دلار افزایش نسبت به روز گذشته به 4018 دلار رسید.

این فلز گران‌بها از زمان دهه‌ی ۱۹۷۰ تاکنون بزرگ‌ترین رشد خود را تجربه کرده و از ماه آوریل، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌هایی را اعلام کرد که تجارت جهانی را مختل کرده‌اند، حدود یک‌سوم افزایش قیمت داشته است.

تلاطم سیاسی در فرانسه و ابهام و نگرانی در مورد چشم‌انداز اقتصاد جهانی از جمله دیگر عواملی است که به بالا رفتن قیمت طلا کمک کرده است.

قیمت جهانی طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است که علت آن به خرید قوی فلز زرد از سوی بانک‌های مرکزی، افزایش تقاضا برای صندوق‌های قابل معامله‌ در بورس با پشتوانه طلا، دلار ضعیف‌تر و علاقه فزاینده سرمایه‌گذاران خرد به خرید این فلز گران‌بها در بحبوحه تنش‌های فزاینده تجاری و ژئوپلیتیکی مربوط می‌شود.

تحلیلگران می‌گویند یکی دیگر از مسائلی که سرمایه‌گذاران را نگران کرده، تاخیر در انتشار داده‌های اقتصادی کلیدی به‌دلیل تعطیلی دولت آمریکا است که اکنون وارد دومین هفته خود شده است.

طلا به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری امن (Safe Haven) شناخته می‌شود که انتظار می‌رود در دوران نوسانات بازار یا رکود اقتصادی، ارزش خود را حفظ کرده یا افزایش دهد.

بانک گلدمن ساکس در روز دوشنبه پیش‌بینی قیمت طلای خود برای دسامبر 2026 را افزایش داد و آن را از 4,300 دلار به 4,900 دلار رساند. این بانک مطرح، علت این تغییر را  جریان‌های سرمایه‌ای قوی به‌سوی صندوق‌های قابل معامله در بورس کشورهای غربی و خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی مربوط دانست.  داده‌ها از این موضوع حکایت دارد که بانک مرکزی چین در سپتامبر و برای یازدهمین ماه متوالی به ذخایر طلای خود افزوده است.

کلوین وانگ، کارشناس ارشد بازار در شرکت کارگزاری OANDA، اعلام کرد: «احتمال  کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در اکتبر و دسامبر همچنان بیش از 80 درصد است، بنابراین این خوش‌بینی در کنار تعطیلی دولت ایالات متحده، موجب حمایت از قیمت طلا شده، چراکه همچنان هیچ توافقی در کنگره به‌دست نیامده است.» 

به گزارش سایت طلا، بازارها در حال حاضر کاهش 0.25 واحد درصدی نرخ بهره در اکتبر و دسامبر را پیش‌بینی کرده‌اند و احتمال تحقق آن را به ترتیب در سطح 93 درصد و 82 درصد می‌بینند.

طلای بدون بازده در محیط‌های با نرخ بهره پایین و دوران نااطمینانی اقتصادی عملکرد مطلوبی دارد.