سایت خبری طلا

ادعای رویترز درباره مذاکرات اروپا و ایران

منبع: فارس


خبرگزاری انگلیسی رویترز که به فضاسازی درباره ایران شهرت دارد به نقل از منابع گمنام مدعی شده که مذاکرات میان وزیران خارجه ایران و کشورهای اروپایی که امروز چهارشنبه برگزار شد پیشرفت اندکی داشته است.


به گزارش سایت طلا،این مذاکرات بر تلاش برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران متمرکز بود.

سه کشور اروپایی چند هفته پیش با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل روند فعال‌سازی ساز و کار موسوم به «مکانیسم پس‌گشت» را آغاز کردند. این ساز و کار می‌تواند به بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران منجر شود.

مذاکره تلفنی روز چهارشنبه میان وزیران خارجه سه کشور اروپایی با ایران بعد از آن اتفاق افتاد که ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته به توافقی برای از سرگیری همکاری‌ها دست پیدا کردند.

رویترز به نقل از چند دیپلمات غربی مدعی شده که توافق ایران و آژانس اتمی فاقد جزئیات کافی و چارچوب‌های زمانی لازم است.

بسیاری از تحلیلگران غربی معتقدند که کشورهای اروپایی صرفنظر از نتیجه مذاکرات به دنبال آن هستند که از فرصت لازم برای احیای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کنند.

وزارت خارجه ایران گزارش داده وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتایان اروپایی اقدام ۳ کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های لغو شده شورای امنیت را فاقد هرگونه توجیه قانونی و منطقی دانست.

و با اشاره به تفهم ایران و آژانس گفت: اکنون نوبت طرف‌های مقابل است که از این فرصت برای تداوم مسیر دیپلماتیک و جلوگیری از یک بحران قابل اجتناب استفاده کنند و جدیت و باورمندی خود را نسبت به دیپلماسی نشان دهند.