سایت خبری طلا

پیش‌نویس آیین‌نامه خودروهای کمپر تدوین شد/ چه خودروهایی را می‌توان به کاروان تبدیل کرد؟

منبع: ایرنا


مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: موانع و مسائل مربوط به دارندگان خودروهای کمپر یا کاروان‌های مسافرتی جمع آوری و پیش‌نویس آیین‌نامه آن تدوین شده است.


به گزارش سایت طلا،مصطفی فاطمی اظهار داشت: برای رفع چالش ها و موانع دارندگان خودروهای کمپر و تبدیل برخی خودروها به کمپر و کاروان چند جلسه در کمیسیون امنیت گردشگران با پلیس راهور در وزارت کشور و نشستی از سوی کانون جهانگردی با دستگاه‌های امنیتی انتظامی برگزار و یک پیش‌نویس آیین نامه آماده شده است که از سوی برخی از اعضا مورد تایید قرار گرفته و برخی از اعضا هم ایراداتی بر آن گرفته اند که بعد از برطرف شدن ایرادها نهایی می‌شود.

وی افزود: تبدیل خودروها به کمپر با تاییدیه شرکت سازنده امکان پذیر است و در این زمینه ایرادات قانونی وجود دارد که با ورود کانون جهانگردانی و اتومبیلرانی به عنوان واسطه بین شرکت‌های سازنده داخلی این مشکل قابل حل است البته تعدادی از شرکت‌های دارای مجوز هم خودروها را به کمپر و کاروان تبدیل می‌کنند که تعداد آنها در حال افزایش و اکنون به ۱۶ شرکت رسیده است.

چه خودروهایی می‌توانند به کمپر و کاروان تبدیل شود

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که چه نوع خودروهایی را می‌توان به کاروان های مسافرتی تبدیل کرد، گفت: تقریبا با هر وسیله نقلیه‌ای مانند کشنده‌ها امکان ایجاد محیط کمپی وجود دارد.

فاطمی تصریح کرد: توجه به موضوع طبیعت‌گردی به طور عام افزایش پیدا کرده است به همین دلیل امسال در هشتمین نمایشگاه کمپینگ و ماجراجویی، تجهیزات کمپر، طبیعت گردی و کوهنوردی به شدت فروش رفت.

رشد ۲ برابری استفاده از خودروهای کمپر و کاروان در کشور

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه شاید هیچ صنعتی در کشور به اندازه طبیعت‌گردی رشد نداشته باشد، گفت: خودروهای کمپر بسیار مورد استقبال قرار گرفته و از سال گذشته تاکنون استفاده از این خودروها حدود ۲ برابر افزایش یافته است.

فاطمی افزود: با توجه به استقبال مردم از این نوع خودروها علاوه بر توجه ویژه به این بخش باید موانع موجود از طریق فراجا و دولت هر چه سریع تر برطرف شود.

وی توضیح داد: اکنون بیش از ۲ هزار خودرو کمپر در کشور وجود دارد که از خارج وارد یا به این نوع خودروها تبدیل شده است. افراد با این خودروها می‌توانند به سفرهای خانوادگی بروند. برای بردن تور هم باید از آژانس‌هایی که امکان بردن تور را دارند مجوز اخذ کنند. البته پلتفرم‌هایی هم اخیراً برای استفاده از خودروهای دو دیفرانسیل که قابل ارتقا به خودروهای کاروان های مسافرتی است، ایجاد شده، این پلتفرم‌ها به صورت مجازی اقدام به فروش و اجاره مجموعه می‌کنند و همه افراد می‌توانند از آنها استفاده کنند.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص قیمت خودروهای کمپر نیز گفت: برخی از این خودروهای وارداتی و برخی در داخل توسط شرکت سازنده به کمپر تبدیل می‌شود و قیمت‌ها آنها از ۵۰۰ میلیون تا چهار میلیارد تومان متغیر است.

فاطمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه برای گسترش سفرهای ارزان قیمت آیا معاونت گردشگری برای خرید کمپر به تورگردانان کمک می‌کند، گفت: فعلا مشکلات قانونی در این خصوص وجود دارد بعد از رفع آنها می‌توانیم برای خرید این نوع خودروها اقدام کنیم البته باید تاسیسات اقامتی موجود را به عنوان زیرساخت‌های گردشگری با رعایت توازن در نظر بگیریم و یکدفعه از یک موضوع وارد موضوع دیگر نشویم. چون وقتی به موضوعی توجه می‌شود حجم استفاده از آن بالا می‌رود و دیگر بخش های صنعت آسیب می‌بیند.