به گزارش سایت طلا،نشست خبری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با حضور اصحاب رسانه و مدیران این صندوق، ظهر امروز در دفتر مرکزی این صندوق به همراه رونمایی از سامانه جامع املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجت میرزایی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) با اشاره به مشکل هرج و مرج در مدیریت و فقدان نظم در کنترل املاک و مستغلات صندوق کشوری گفت: سامانه جامع املاک و مستغلات صندوق کشوری قویترین سامانه املاک کشور است. اقتصاد ایران با شرایط تورمی خود باعث شده که املاک مهمترین ذخایر دارایی نهادها محسوب شوند و در گذشته نیز صندوق ما با این داراییها که ذخایر بین النسلی است، برای بازپرداخت تعهدات خود عمل کرده و در نتیجه در حکم یک پشتوانه قویست.
وی افزود: برخی املاک و مستغلات ما پشتوانه شرکتهای تابعه نیز هستند و از این جهت صیانت از این اموال در شرایط تورمی موضوع بسیار مهم و حساسی است که باید به آن توجه کرد. برای کاهش و عبور از بحران کاهش قدرت خرید، ما باید چنین اموالی داشته باشیم. هرکدام از این اموال پرونده حقوقی و تاریخی پشت خود دارد لذا شفافیت وضع اموال و املاک اهمیت بسیار دارد.
این مقام صندوق کشوری با اشاره به اهمیت تهیه فیلدهای اطلاعاتی در این سامانه گفت: برای امکان تهاتر داراییها و ارزشگذاری صحیح و کارشناسی و برآورد مالی درست، از این سامانه جامع حتما استفاده میشود و بخش بزرگی از این املاک به هلدینگی که در این راستا تاسیس کردیم، سپرده میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: شناسنامه فیزیکی شامل محل، متراژ، طول و عرض و نوع کاربری و حجم بنا و زمین، از مواردی است که در سامانه ثبت و قید میشود. همچنین شناسنامه اقتصادی و حقوقی شامل پلاک ثبتی، وضعیت پروندههای حقوقی اراضی، برآورد و شناسنامه قیمتی و تغییرات قیمت زمین و همینطور شناسنامه فنی شامل کیفیت تجهیزات و تاسیسات ساختمانها و کاربردها و مصرف آب و انرژی ابنیه، در سامانه قید میشود. ما حتی میزان مصرف آب و برق و گاز و تلفن این املاک را رصد کرده و میتوانیم با مولفههای اقتصادی بررسی و کنترل کنیم.
میرزایی تاکید کرد: تاکنون ۲۰۵۰ واحد ملکی وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری و شرکتهای تابعه در این سامانه جامع ثبت شده که برخی از آنها پروندههای حقوقی باز دارند. در تمامی این واحدها تنها سه واحد در تصرف غیر است که درحال پیگیری قضایی است که در اغلب آنها رای به نفع ما صادر شده و یا در مرحله صدور رای است.
وی ادامه داد: این سامانه در دولت قبل از بین رفت و حتی واحد آن منحل شد ولی امروز ما این سامانه را که بنای ابتدایی آن متعلق به دولت دوازدهم بوده، احیا و تقویت کردیم. ارزش دفتری و ارزش روز و ارزشگذاری مجدد املاک متفاوت است. البته روند ارزشگذاری ریالی ما کامل نشده است. ضمن اینکه بخشی از این املاک و مستغلات در خارج کشور قرار دارند.
این مقام صندوق کشوری بیان کرد: اموال ما در صندوق زیر ۸۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد و ما موظف به واگذاری بخشی از آن هستیم؛ این اموال مشمول ماده ۲۸ برنامه هفتم هستند و ما نیز مانند صندوق تامین اجتماعی، باید آنها را در قالب فروش سهام یا تهاتر سهام، طبق بند ۵ و بند ۲۸ برنامه هفتم توسعه واگذار کنیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم شرکتهای تخصصی ما که وظایف مهم دارند، واگذار کامل نشوند بلکه فقط مدیریت آنها واگذار شوند. قانون تکلیف کرده که طی دوسال دیگر باید مدیریت و تملک اکثر این واحدها واگذار شوند که ما باتوجه به مشکلات بازار بورس در شرایط پساجنگ و بحرانهای پیش رو، تلاش داریم ظرف یکسال آینده کار واگذاریها را به اتمام برسانیم.
میرزایی ادامه داد: شرکتهای تابعه ما با دولت حساب مالی و مطالبات دارند، که ما تلاش داریم با حسابهای دو طرفه تهاتر کنیم ولی این ارقام مانند سازمان تامین اجتماعی چندان بزرگ نیست.
مدیرعامل صندوق کشوری گفت: برای وام فرزندان بازنشستگان امسال حدود ۲ هزار میلیارد تومان بدر نظر گرفته شده که قرعه کشی آنها به صورت کامپیوتری تا پایان سال انجام میشود و برای بازماندگان صندوق از سال آینده پرداخت را شروع میکنیم. همچنین امکان پرداخت ۳۰۰ هزار نفر-فقره وام ضروری بازنشستگان طی قرعه کشی در سال جاری وجود دارد.
وی با بیان اینکه ضریب پشتیبانی صندوق کشوری زیر ۰.۵ است که حاکی از وضعیت ناپایدار است، گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مشمول پوشش صندوق کشوری هستند.
میرزایی گفت: معلمان فرهنگی ۱۴۰۰ به بعد، قرار است طی دو قسط مطالبات معوق خود را بگیرند که بخش اول آن را در خرداد دریافت کردند و قسط دوم آن را امیدواریم بتوانیم تا پایان مردادماه پرداخت کنیم.
انتهای پیام/