به گزارش سایت طلا، در نوبت دوم آزمون سراسری امسال که از روز گذشته با شرکت داوطلبان در چهار گروه آزمایشی علوم انسانی، ریاضی و فنی، هنر و زبانهای خارجی آغاز شد، ۴۸ درصد داوطلبان، متقاضی رقابت در گروه آزمایشی علوم تجربی هستند و این گروه، امسال هم بیشترین متقاضیان را دارد.
این در حالی است که مقام معظم رهبری در خردادماه ۱۳۹۸ در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها فرموده بودند که باید ترتیبی داده بشود که گرایش به دانشهای علوم پایه یک گرایش بهتری و گرمتری از سوی دانشجویان باشد. هدایت تحصیلی باید انجام بگیرد از طرف آموزش و پرورش؛ طوری این جوان را حرکت بدهند و هدایت تحصیلی بکنند که به سمت علوم پایه و مانند اینها حرکت بکند.»
اما در چند سال گذشته چرخش نمودار علاقمندی داوطلبان کنکور به سمت انزوای علوم پایه و رغبت به علوم تجربی است، نوبت دوم آزمون سراسری نیز در حالی برگزار شد که از مجموع ۸۲۲ هزار و ۹۵۳ نفر در گروههای آزمایشی پنجگانه، به گفته معاون سازمان سنجش آموزش کشور علی صدر بیشترین شرکت کننده در گروه علوم تجربی در مجموع تعداد ۴۲۲ هزار و ۱۱۹ نفر در این گروه آزمایشی متقاضی هستند
پس از آن گروه علوم انسانی با ۳۴۳ هزار و ۵۵۱ نفر در رده بعدی قرار دارد، در گروه علوم ریاضی و فنی نیز ۱۳۶ هزار و ۸۵۱ نفر شرکت می کنند و گروه زبان های خارجی ۹۲ هزار و ۲۹۷ داوطلب و گروه هنر ۶۱ هزار و ۷۰۲ داوطلب دارد.
در نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ هم ۴۶.۶ درصد متقاضیان مربوط به گروه علوم تجربی بود.
در نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ هم از مجموع ۹۸۴ هزار و ۲۱۴ داوطلب تعداد ۴۷۱ هزار و ۳۹۰ هزار نفر داوطلب رقابت در گروه آزمایشی علوم تجربی بودند.
همچنبن آمار نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ نیز اینگونه است که بیشترین شرکت کننده در گروه علوم تجربی با تعداد ۴۸۵ هزار و ۳۵ نفر بوده است، پس از آن گروه علوم انسانی با ۳۴۳ هزار و ۵۵۱ نفر در رده بعدی قرار دارد، در گروه علوم ریاضی و فنی نیز ۱۳۶ هزار و ۸۵۱ نفر شرکت کردند و گروه زبان های خارجی ۹۲ هزار و ۲۹۷ داوطلب و گروه هنر ۶۱ هزار و ۷۰۲ داوطلب داشته است.
به طور کلی نمودار آمار شرکت کنندگان در گروههای مختلف آزمایشی در سالهای گذشته به سمت علاقه داوطلبان به علوم تجربی بوده است، مسألهای که به گفته کارشناسان آموزش عالی شکل کاریکاتوری را برای آموزش کشور به دنبال خواهد داشت.
با توجه به این شرایط، به گفته وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری محمدعلی زلفیگل ضرورت دارد در رشتههای مختلف مانند علوم انسانی، علوم پایه، هنر، کشاورزی و فنی و مهندسی به اندازه نیاز جامعه دانشجو پذیرش کنیم و شاهد رشد کاریکاتوری در آموزش عالی نباشیم.
پایان پیام/