به گزارش سایت طلا،قیمت جهانی طلا امروز بیش از 1 درصد افزایش داشت زیرا شاخص دلار آمریکا بیش از پیش با کاهش همراه شد این در حالی است که نااطمینانی در موضوع سیاستهای تعرفهای آمریکا و آتشبس میان روسیه و اوکراین همچنان باقی مانده است.
قیمت هر اونس طلا امروز در لحظه تنظیم این گزارش با 94 دلار افزایش به 3305 دلار رسید.شاخص دلار در روز سهشنبه بار دیگر با کاهش همراه شد که علت آن به هشدار فدرال رزرو درباره اقتصاد آمریکا مربوط میشود. همچنین در روز دوشنبه شاخص دلار پس از آنکه آژانس رتبهبندی مودیز هفته گذشته رتبه اعتباری ایالات متحده را کاهش داد، بهطور گسترده با کاهش روبهرو شده بود.یک دلار ضعیفتر باعث میشود خریداری طلا برای دارندگان سایر ارزها، ارزانتر شود.
کاهش رتبه بدهی ایالات متحده توسط موسسه مودی، در کوتاه مدت برای بازارهای طلا و نقره مثبت است. تمرکز مجدد بر مشکلات مالی و بدهی ایالات متحده در این هفته، شاخصهای سهام ایالات متحده را کمی تحت فشار قرار داده و به نوبه خود تقاضای جدید برای این دو فلز گرانبها به عنوان دارایی امن را برانگیخته است.
در اخبار شبانه، مقامات پولی چین روز سهشنبه نرخ بهره اصلی خود را کاهش دادند، که این اقدام پس از انتشار برخی دادههای اقتصادی ناامیدکننده از دومین اقتصاد بزرگ جهان در روز دوشنبه صورت گرفت. بانک مرکزی استرالیا نیز روز سهشنبه نرخ بهره اصلی خود را کاهش داد.
در خبری دیگر، جیمی دیمون، رئیس جی پی مورگان، در سخنرانی روز دوشنبه هشدار داد که هنوز تأثیر کامل جنگ تجاری ایالات متحده و چین توسط مشاغل و مصرفکنندگان احساس نشده است و بازار سهام میتواند دوباره سقوط کند. دیمون گفت: «این یک بیخیالی فوقالعاده» در بازار است.
دیوید مگر، مدیر معاملات فلزات در های ریج فیوچرز نیز گفت: «هنوز سطحی از عدم قطعیت در بازار وجود دارد. مهمترین نکته، کاهش رتبه اعتباری مودیز و تضعیف دلار است که بهطور کلی از مجموعه فلزات گرانبها حمایت کرده است.»
موسسه رتبهبندی مودیز روز جمعه به دلیل نگرانیها در مورد بدهی رو به رشد ایالات متحده، رتبه اعتباری این کشور را یک درجه از Aaa به Aa1 کاهش داد. مقامات فدرال رزرو نیز در روز دوشنبه پیامدهای این کاهش رتبه و همچنین شرایط بیثبات بازار را پذیرفتند.
طلا در دورههای عدم قطعیتهای ژئوپلیتیکی و اقتصادی، یک دارایی امن محسوب میشود.
ادوارد مایر، تحلیلگر مارِکس، گفت: «طلا برای ادامه سال در محدوده معاملاتی بین 3 هزار دلار تا 3500 دلار خواهد بود. در نمودار کوتاهمدت، مقاومتهایی در حدود 3270 دلار وجود دارد و فلز زرد برای عبور از آن با مشکل مواجه است.»
مگر گفت تنشهای مداوم بین روسیه و اوکراین بیشتر عاملی برای رشد قیمت پلاتین و پالادیوم است، زیرا عدم توافق بالقوه میتواند به معنای عرضه کمتر از سوی روسیه در بازار باشد. روسیه بزرگترین تولیدکننده پالادیوم و دومین تولیدکننده بزرگ پلاتین در جهان است.
اتحادیه اروپا و بریتانیا روز سهشنبه بدون اینکه منتظر پیوستن ایالات متحده به آنها باشند، تحریمهای جدیدی علیه روسیه اعلام کردند، یک روز پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با ولادیمیر پوتین صحبت کرد اما نتوانست قولی برای آتشبس در اوکراین بگیرد.
به گزارش سایت طلا،واردات طلای چین در پی افزایش تقاضا ناشی از جنگ تعرفهای واشنگتن علیه پکن، ماه گذشته میلادی به بالاترین سطح در حدود یک سال اخیر رسید.
طبق دادههای منتشرشده، مجموع واردات طلا به چین ماه گذشته به ۱۲۷.۵ تُن رسید که بالاترین رقم در ۱۱ ماه گذشته محسوب میشود و نمایانگر افزایش ۷۳ درصدی نسبت به ماه پیش از آن است.
به نوشته بلومبرگ، علت افزایش واردات طلا احتمالا این بوده است که بانک مرکزی چین در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با آمریکا، در واکنش به افزایش شدید تقاضا از سوی نهادها و سرمایهگذاران خُرد، در ماه آوریل به برخی بانکهای بازرگانی سهمیههای جدید تخصیص داد.
بانک مرکزی چین جریان واردات شمش طلا را کنترل و به طور معمول تنها به برخی بانکهای برگزیده، مجوز و سهمیه واردات اعطا میکند.
سرمایهگذاران چینی در واکنش به ابهامات و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی، به طلا به عنوان سرمایه امن روی آوردهاند؛ اتفاقی که به جهش چشمگیر بهای طلا در اوایل سال جاری کمک کرده است.