به گزارش سایت طلا،منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به انسجام مدیریتی و هماهنگی بیسابقه در سطح استان با تأکید بر اهمیت همدلی مسئولان، اظهار کرد: اتحاد، همدلی و انسجام شکلگرفته در استان رمز عبور از چالشها و تبدیل تهدیدها به فرصتها است؛ فضایی که در آن گفتوگو، تعامل، و تلاش برای خدمترسانی به مردم دوچندان خواهد شد.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به این استان، تصریح کرد: رئیسجمهور که خود فرزند زاگرس و کرمانشاه است، علاقه و ارتباط خاصی با این منطقه دارد. معاون اجرایی رئیسجمهور نیز به طور جدی مسائل و مطالبات استان را دنبال میکند. به همین دلیل، کرمانشاه در زمره اولویتهای اصلی دولت چهاردهم قرار گرفته و نباید این فرصت استثنایی برای توسعه و پیشرفت را از دست داد.
کرمانشاه میزبان ششمین سفر استانی رئیسجمهور
استاندار کرمانشاه ادامه داد: طی ماههای اخیر رایزنیهای گستردهای در سطح ملی و جلسات کارشناسی متعددی در استان و پایتخت با حضور وزرا، مسئولان سازمانهای ملی و دستگاههای مرتبط انجام شده تا زمینههای لازم برای سفر پربار ریاستجمهوری به کرمانشاه فراهم شود.
وی با اشاره به برنامهریزیهای صورتگرفته، گفت: روز چهارشنبه و پنجشنبه (۲۴ و ۲۵ اردیبهشتماه جاری)، کرمانشاه میزبان ششمین سفر استانی رئیسجمهور خواهد بود. این نخستینبار است که کرمانشاه در فهرست سفرهای آغازین دولتها قرار میگیرد؛ درحالیکه در دولتهای پیشین معمولاً سفر به کرمانشاه در مراحل پایانی سفرها انجام میشد. این موضوع نشان از اهمیت ویژه این استان در نگاه دولت دارد و حتی احتمال انجام سفر دوم دولت به کرمانشاه نیز وجود دارد.
حبیبی این سفر را یک فرصت ملی کمنظیر برای استان توصیف کرد و افزود: بیش از سه ماه کار کارشناسی برای آمادهسازی این سفر انجام شده است. معاون اجرایی رئیسجمهور در این فرایند همراهی جدی و قابل تقدیری داشتهاند.
وی اضافه کرد: در این سفر، ۱۲ تفاهمنامه اقتصادی و سرمایهگذاری با ارزشی بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آماده امضا شده است که در حوزههای گردشگری، کشاورزی، صنعت، تجارت و اقتصاد منعقد خواهد شد.
افتتاح چهار پروژه مهم در کرمانشاه
وی همچنین از برنامهریزی برای افتتاح چهار پروژه مهم (بیوایمپلنت، بیواتانول، باغ سایبان و نیرگاه برق ۲۳۰/۶۳ کیلو ولتی قلعهشاهین سرپل ذهاب) با مجموع سرمایهگذاری بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در قالب ویدئوکنفرانس و با حضور رئیسجمهور خبر داد و گفت: دهها مصوبه دیگر نیز پیشبینی شده که در جلسه نهایی با حضور رئیسجمهور تصویب و ابلاغ خواهد شد.
حبیبی خاطرنشان کرد: اعتبار پروژههای این سفر از محل منابع قابل تحقق تأمین شده و تخصیص آنها نیز مشخص است. پروژهها کاملاً کارشناسیشده، دارای ردیف بودجهای، پیشرفت فیزیکی بالا و تأییدیه سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانههای مربوطه و استانداری هستند. در نتیجه، اجرای مصوبات سفر بهطور جدی پیگیری خواهد شد و نتایج ملموس آن برای مردم قابل مشاهده خواهد بود
استاندار کرمانشاه در ادامه با تأکید بر اینکه اولویت دولت تکمیل پروژههای قابل اجراست نه پروژههای نمایشی، گفت: دولت چهاردهم بر این اصل پافشاری دارد که فقط پروژههایی وارد لیست مصوبات سفر شوند که از سه فیلتر اساسی عبور کرده باشند؛ یعنی اول، مطالعات کامل داشته باشند؛ دوم، ردیف بودجه مشخص داشته باشند؛ و سوم، امکان تکمیل در زمان مقرر برای آنها وجود داشته باشد. این پروژهها با تفاهم سهجانبه بین سازمان برنامهوبودجه، وزارتخانه مربوطه و استانداری بررسی شدهاند و همگی قابلیت اجرایی دارند.
حبیبی افزود: آنچه امروز کرمانشاه به آن نیاز دارد، تحول مبتنی بر واقعیت است . از آنجا که نمیخواهیم در این سفر وعدههای غیرعملیاتی داشته باشیم، تلاش کردهایم مصوبات سفر، ضمانت اجرایی داشته باشند و حتماً در زمان مقرر عملیاتی شوند.
وی گفت: در نتیجه کار کارشناسی و بررسیهای میدانی صورتگرفته، زمینه عملیاتی و اجرایی شدن مصوبات این سفر به شکل قابل توجهی فراهم شده است.
۲ هزار طرح نیمهتمام در کرمانشاه شناسایی شد
استاندار کرمانشاه با اشاره به تمرکز ویژه دولت بر توسعه اشتغال و مهار بیکاری، اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی در این سفر، تسریع در روند تکمیل پروژههای نیمهتمام و فعالسازی ظرفیتهای سرمایهگذاری است. در حال حاضر، حدود ۲ هزار طرح با پیشرفت فیزیکی بین ۵ تا ۸۰ درصد در سطح استان شناسایی شده که اطلاعات آنها در اختیار نظام بانکی قرار گرفته و هماهنگیهای لازم برای تأمین تسهیلات انجام شده است.
وی افزود: این پروژهها که طی سالهای گذشته بنا به دلایل مختلف متوقف مانده بودند، اکنون پس از کارشناسی دقیق، با رویکردی جدید در دستورکار قرار دارند و با پشتیبانی بانکی میتوانند به سرعت وارد فاز بهرهبرداری شوند.
حبیبی در ادامه با اشاره به تفاهمنامههای اقتصادی در قالب سرمایهگذاری، گفت: بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری وابسته به دولت نیز در قالب این سفر به سرمایهگذاران معرفی شده که زمینهساز اشتغال پایدار خواهد بود. هدف ما آن است که طی یک بازه سه ساله، نرخ بیکاری استان را به سطح میانگین کشوری نزدیک کنیم.
نیمی از کابینه دولت در سفر رئیسجمهور به کرمانشاه
استاندار کرمانشاه افزود: در این سفر، ۱۰ تن از وزرا و معاونان رئیسجمهور حضور خواهند داشت؛ یعنی نیمی از اعضای کابینه دولت چهاردهم به مدت ۲ روز در استان مستقر میشوند و علاوه بر بررسی مسائل استان، از شهرستانها و حتی برخی روستاهای بزرگ نیز بازدید خواهند کرد. هدف این حضور میدانی، بررسی دقیق چالشها و تسهیل در روند رفع موانع توسعهای است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اسامی همراهان رئیسجمهور در این سفر، گفت:
معاون اجرایی رئیسجمهور،معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، وزیر آموزش و پرورش، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه و شهرسازی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزیر نیرو از جمله مقامات عالیرتبهای هستند که رئیسجمهور را همراهی میکنند.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود به توزیع وزرا در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: وزیر آموزشوپرورش به کرمانشاه میرود، وزیر بهداشت به جوانرود، وزیر جهاد کشاورزی به کنگاور و صحنه، وزیر راه و شهرسازی به اسلامآباد غرب، وزیر صنعت، معدن و تجارت به هرسین، وزیر گردشگری به روانسر و پاوه، وزیر نیرو به گیلانغرب و قصرشیرین، معاون توسعه روستایی نیز به سرپلذهاب، روانسر و ثلاث باباجانی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به اسلامآباد و هرسین سفر خواهند کرد.
دیدار مردمی در ورزشگاه آزادی
حبیبی ادامه داد: یکی از بخشهای مهم این سفر، دیدار مردمی رئیسجمهور با مردم استان است. این دیدار روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشتماه ساعت ۱۶ در ورزشگاه آزادی کرمانشاه برگزار خواهد شد.
استاندار کرمانشاه از مردم استان دعوت کرد؛ با حضوری باشکوه در این مراسم، بار دیگر پشتیبانی خود را از برنامههای دولت اعلام کنند.
وی تأکید کرد: صدای مردم در این سفر شنیده خواهد شد و خواستههای آنها در اولویت تصمیمگیری قرار میگیرد. هیچ نقطهای از استان از دید دولت و مسئولان اجرایی مغفول نخواهد ماند.
حبیبی با اشاره به برنامههای متنوع و فشرده در این سفر، گفت: در کنار دیدار مردمی رئیسجمهور، شاهد برگزاری چندین جلسه کارشناسی و کارگروههای تخصصی خواهیم بود. این جلسات با حضور فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران، نخبگان دانشگاهی و علمی، فرهنگی و اجتماعی برگزار خواهد شد تا نظرات و پیشنهادات آنان مستقیماً در حضور رئیسجمهور مطرح شود.
استاندار کرمانشاه افزود: یکی از محورهای مهم این سفر، بررسی وضعیت فضاهای آموزشی و برنامهریزی برای ایمنسازی و استانداردسازی مدارس استان است. همچنین، جلسه نهایی شورای برنامهریزی با حضور رئیسجمهور، وزرا، معاونان و مسئولان دستگاههای اجرایی برگزار میشود که در آن، مصوبات نهایی تصویب و ابلاغ خواهد شد.
وی با اشاره به چشمانداز توسعه استان گفت: با تلاش شبانهروزی مدیران و همدلی میان مسئولان، آیندهای روشن در انتظار کرمانشاه است. از مسیرهای سخت عبور کردهایم، اما امروز نوید افقهای روشن و تحولات قابل لمس در سراسر استان دیده میشود. دولت با نگاه ویژه خود، ظرفیتهای استان را فرصتی طلایی برای جهش بزرگ توسعه میداند.
کرمانشاه، دروازه زیارت و تجارت
حبیبی ضمن اشاره به شعار انتخابی برای این سفر گفت: شعار «کرمانشاه، دروازه زیارت و تجارت» برای این سفر انتخاب شده است که بر ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی استان تأکید دارد. رسانهها در برجستهسازی این مفهوم نقش مهمی دارند، انتظار داریم امیدآفرینی و اعتمادسازی را در اولویت اطلاعرسانی قرار دهند، چرا که کرمانشاه مستحق پیشرفت، رونق و تحول است.
استاندار کرمانشاه، در بخش پایانی نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با تأکید بر نقش تاریخی و جغرافیایی ویژه استان، اظهار کرد: کرمانشاه از دیرباز یکی از مسیرهای اصلی عزیمت به عتبات عالیات و شهرهای مقدس نجف و کربلا بوده است.
وی افزود: مرز خسروی یکی از مهمترین گذرگاههای زائران است که در ایام اربعین سال گذشته، پذیرای بیش از یک میلیون زائر بود و این عدد در سالهای آینده با تقویت زیرساختها به مراتب افزایش خواهد یافت.
حبیبی خاطرنشان کرد: با توجه به این سابقه معنوی و ظرفیت مرزی، کرمانشاه به درستی دروازه زیارت نام گرفته است. از سوی دیگر، وجود ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، آن هم با دو بخش عربی و کردی این کشور، موقعیت بینظیری برای توسعه تجارت فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: هدفگذاری دولت آن است که ۵۰ درصد صادرات ایران به عراق از طریق مرزهای رسمی کرمانشاه انجام گیرد. پنج مرز رسمی در استان فعال است و مرز پرویزخان بهتنهایی دومین مرز ترانزیتی کشور بهشمار میرود.
حبیبی تصریح کرد: پس از مشورت با کارشناسان، نخبگان و فعالان اقتصادی، عنوان «کرمانشاه، دروازه زیارت و تجارت» بهعنوان شعار اصلی سفر ریاستجمهوری انتخاب شد تا نشانگر همزمان جایگاه معنوی و اقتصادی استان باشد.
استاندار کرمانشاه در بخشی از صحبتهایش با اشاره به پیگیری موضوع مسکن خبرنگاران جامانده از ثبتنام، افزود: در دیدار اخیر با وزیر راه و شهرسازی و معاون، مقدمات لازم برای بحث سامانه فراهم شه. در حال حاضر استان زمین مورد نیاز برای جاماندگان را تأمین کرده و هیچ مشکلی در زمینه تأمین زمین وجود ندارد. تنها موضوع باقیمانده، فعال شدن سامانه است تا این افراد بتوانند ثبتنام کنند. این هماهنگیها به طور کامل انجام شده و انشاءالله در سفر وزیر راه و شهرسازی، خبرهای خوشی برای خبرنگاران خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه اطلاعات کامل مربوط به تفاهمنامهها و پروژهها پس از سفر بهطور دقیق و جزئی در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت، از رسانهها خواست تا در پوشش خبری کامل و دقیق این سفر همراه دولت باشند و ادامه داد: حضور ۱۰ عضو کابینه، جلسات تخصصی متعدد، دیدارهای مردمی و افتتاح پروژههای کلان، همگی نیازمند اطلاعرسانی دقیق و حرفهای هستند تا مردم در جریان نتایج و دستاوردهای این سفر قرار بگیرند. این اطلاعرسانی به امیدآفرینی و اعتمادسازی در سطح جامعه کمک خواهد کرد.