سایت خبری طلا

دغدغه‌های صنعت طلا و جواهر از نگاه رئیس اتحادیه همدان

منبع: سایت طلا


دغدغه‌ها و مشکلات صنف از نگاه رئیس اتحادیه طلا و جواهر همدان به چند بخش تقسیم می شود.


رییس اتحادیه طلا و جواهر همدان در مصاحبه با سایت طلا گفت:مهمترین دغدغه این صنعت نخست اجرای سامانه مودیان است که از سال گذشته به اجرا درآمده است و اگر همکاران ما فروش و فاکتور خود را ثبت نکنند، مشمول جریمه‌ای معادل ۱۰ درصد کل ارزش فروش می‌شود و این علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده است و مشکلات زیادی برای همکاران ما ایجاد کرده است و در حال حاضر نحوه اظهارنامه نویسی و ارسال صورتحساب بسیار مهم است.

رییس اتاق اصناف همدان افزود:اجرای سامانه جامع تجارت نیز هرچند فعلاً متوقف شده، اما احتمال اجرایی شدن آن زیاد است و چالش‌های جدیدی به همراه دارد.از طرفی با افزایش قیمت طلا، تقاضای مردم به سمت خرید طلای آب‌شده و سکه افزایش یافته و آمار رشد صدور پروانه‌های کسب برای رسته سکه و طلای آب‌شده در همدان بیانگر این مساله است و باید تدابیری برای تعداد صدور  این پروانه ها در هر شهری اتخاذ شود و محدودیت ایجاد شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر همدان به مشکلات قانون نظام صنفی نیز پرداخت و گفت:«طبق ماده ۱۳ قانون نظام صنفی  فقط تعمیرکاران و سازندگان مشمول نیاز به گواهینامه فنی هستند،در صورتی که رسته طلا و جواهر تخصصی و فنی است و در قانون نظام صنفی این مورد لحاظ نشده و در حال حاضر متأسفانه افرادی بدون مدرک و تخصص  وارد این حوزه می‌شوند و سامانه برای آنها پروانه کسب صادر می کند و این باعث ضربه به بازار و ورود افراد غیر متخصص به این حوزه می شود.

وی گفت:از همکاران و روسای اتحادیه های سراسر کشور در خواست میکنم که معضلات و مشکلات خود را به اتاق اصناف شهرستان و به اتاق اصناف ایران و در نهایت به کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ارجاع دهند.

غلامی در خصوص معاملات کاغذی و اپلیکیشن‌های خرید و فروش طلا گفت:یکی از تهدیدهای بزرگ، رشد معاملات کاغذی و اپلیکیشن‌هایی است که برای خرید و فروش طلا طراحی شده‌اند. این اپ‌ها ابزار خوبی برای خرید و فروش نقدی هستند، اما وقتی سقف و کف ندارد و به سمت معاملات فردایی می‌رود و باعث آسیب به بازار طلا و جواهر و حتی سرمایه مردم می‌شود.

رییس اتاق اصناف همدان بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان داخلی تأکید کرد و گفت:یکی از بزرگ‌ترین گام‌ها حمایت از تولید است و باید جلو عرضه کالاهای قاچاق گرفته شود تا کارگاه‌های داخلی فعال شوند حتی باید تسهیلاتی برای به‌روزرسانی تجهیزات و دستگاه های طلا سازی در نظر گرفته شود تا تولیدات انبوه خود را بتوانند به خارج از کشور صادر کنند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر همدان در پایان درباره نهمین نمایشگاه طلا و جواهر مشهد گفت:نمایشگاه امسال نسبت به دو سال قبل کمی افت داشت که البته طبیعی است، چون گرانی طلا و مشکلات اقتصادی تأثیرگذار بوده، اما در مجموع نمایشگاه خوبی بود و از برگزارکنندگان آن تقدیر  و تشکر نمود.