سایت خبری طلا

مذاکرات تجاری واشنگتن - پکن روز شنبه در سوئیس

منبع: ایرنا


اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا و جیمیسون گریر، مذاکره‌کننده ارشد تجاری این کشور روز شنبه در سوئیس با هه لیفنگ، مقام اقتصادی چین، دیدار خواهند کرد تا مذاکراتی انجام دهند که می‌تواند اولین گام برای حل جنگ تجاری باشد که اقتصاد جهانی را مختل کرده است.


به گزارش سایت طلا، بر اساس اعلام وز چهارشنبه به وقت محلی رسانه های آمریکایی، اخبار مربوط به نشست برنامه‌ریزی‌شده ژنو که توسط واشنگتن اعلام شد، باعث افزایش شاخص‌های آتی سهام آمریکا شد. بازارهای سهام چین و هنگ‌کنگ نیز در معاملات آسیایی روز چهارشنبه از این روند پیروی کردند.

این مذاکرات پس از هفته‌ها تنش‌های فزاینده که باعث شده عوارض واردات کالا بین دو اقتصاد بزرگ جهان از ۱۰۰ درصد فراتر رود، به حدی که بسنت روز سه‌شنبه آن را معادل تحریم تجاری توصیف کرد، برگزار می‌شود.

این بن‌بست، در کنار تصمیم ماه گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، برای وضع عوارض گسترده بر ده‌ها کشور دیگر، زنجیره‌های تأمین را مختل، بازارهای مالی را آشفته کرده و ترس از رکود شدید اقتصاد جهانی را افزایش داده است.

دو منبع آگاه از این مذاکرات به رسانه های بین المللی گفتند، انتظار می‌رود تیم‌های مذاکره‌کننده در سوئیس تشکیل جلسه می‌دهند و در مورد کاهش تعرفه‌های گسترده‌تر بحث کنند.

یکی از منابع به رویترز گفت که این مذاکرات همچنین باید شامل عوارض گمرکی بر محصولات خاص، کنترل صادرات و تصمیم ترامپ برای پایان دادن به معافیت‌های حداقلی بر واردات کم‌ارزش باشد.

اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا نیز به فاکس نیوز گفت: «حس من این است که این مذاکرات در مورد کاهش تنش خواهد بود. ما باید قبل از اینکه بتوانیم به جلو حرکت کنیم، تنش‌زدایی کنیم.»

سخنگوی وزارت بازرگانی چین نیز تایید کرد که چین موافقت کرده است با نمایندگان آمریکا ملاقات کند.

این سخنگوی دولت چین با اشاره به ضرب‌المثل دو صد گفته چون نیم کردار نیست، گفت: « چین بر اساس در نظر گرفتن کامل انتظارات جهانی، منافع خود و جذابیت‌های صنعت و مصرف‌کنندگان آمریکا، تصمیم گرفته است که دوباره با واشنگتن تعامل کند.»