به گزارش سایت طلا،این تغییر احتمالی در سیاست عربستان سعودی میتواند نشاندهنده حرکتی به سمت تولید بیشتر و گسترش سهم بازار خود باشد و یک تغییر بزرگ پس از صرف پنج سال زمان برای متعادل کردن بازار از طریق کاهش چشمگیر تولید توسط گروه تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس است.
محدودیت عرضه اوپک پلاس، از قیمت نفت پشتیبانی کرد و به نوبه خود، درآمد حاصل از صادرات نفت را که بسیاری از تولیدکنندگان نفت به آن متکی هستند، تقویت کرد.
به گفته منابع آگاه، ریاض از تولید بالاتر نفت توسط قزاقستان و عراق که سهمیه تولید اوپک پلاس را نقض کردهاند، خشمگین شده است. پس از تحت فشار قرار دادن اعضا برای پایبندی به این اهداف و جبران مازاد عرضه در ماههای اخیر، ریاض ناامید، در حال تغییر مسیر است. عربستان سعودی در ماه مه، برای افزایش تولید بالاتر از برنامه ریزی قبلی اوپک پلاس تلاش کرد و این تصمیم، به کاهش قیمت نفت به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه و سقوط آن به پایینترین سطح چهار سال اخیر کمک کرد.
قیمت پایین نفت، خبر بدی برای تولیدکنندگانی است که برای تامین مالی اقتصادشان، به صادرات نفت متکی هستند. اگرچه تولیدکنندگانی مانند عربستان سعودی هزینه تولید بسیار پایینی دارند، اما برای تامین هزینههای دولت، به قیمت نفت بالاتر نیاز دارند. هنگامی که قیمت نفت کاهش مییابد، بسیاری از کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت تحت فشار قرار میگیرند تا بودجه خود را کاهش دهند.
به نظر میرسد سعودی ها، به متحدان و کارشناسان اطلاع دادهاند که آماده انجام این کار هستند. پنج منبع آگاه به رویترز گفتند، مقامات سعودی در هفتههای اخیر، به متحدان و فعالان بازار گفتهاند که عربستان میتواند با افزایش استقراض و کاهش هزینهها، در برابر کاهش قیمتها دوام بیاورد. یکی از این منابع گفت: سعودیها آماده قیمتهای پایینتر هستند و ممکن است نیاز به عقب نشینی از برخی پروژههای بزرگ داشته باشند.
طبق اعلام صندوق بین المللی پول (IMF)، عربستان سعودی برای متعادل کردن بودجه خود، به قیمت نفت بالای ۹۰ دلار نیاز دارد که بالاتر از سایر تولیدکنندگان بزرگ اوپک مانند امارات عربی متحده است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران میگویند عربستان سعودی، به دلیل کاهش قیمت نفت، ممکن است لازم باشد برخی از پروژهها را به تاخیر انداخته یا کاهش دهد.