دلار در مسیر صعود
سایت طلا: بهای دلار متاثر از بحرانهای جهانی در حال رشد است، و این افزایش بها باعث صعود بهای دلار در بازار های داخلی شده، بطوریکه هر دلار آمریکا طی یکهفته گذشته در بازار ارز، 8 تومان افزایش یافته است.
به گزارش سایت طلا، در پی رشد جهانی نرخ دلار در برابر یورو و پوند، بازار داخلی ارز شاهد افزایش بهای دلار طی هفته گذشته بود، بطوریکه در بازار، هر دلار آمریکا با رشد هشت تومانی مواجه شد و در مقابل هر یورو و هر پوند با افت دوازده تومانی همراه گردید.
بحران مالی در اروپا و کسری بودجه در ایرلند و همچنین درگیری های بین کره شمالی و جنوبی در هفته گذشته از عوامل اصلی رشد بهای دلار آمریکا اعلام شده است .
این گزارش حاکیست، در بازار معاملات ارزی در روز چهارشنبه نرخ برابری یورو دلار بر روی رقم 1/3318 و پوند به دلا بر روی بهای 1/5748 قرار داشت.
بنابراین گزارش، در روز شنبه در بازار آزاد ارز دلار آمریکا 1056 تومان به فروش رسید که نسبت به روز پنج شنبه گذشته پنج تومان کاهش داشت که در روز یکشنبه دو تومان دیگر از ارزشش کاسته شد اما از روز دوشنبه دلار بدون توجه به رشد بهای طلا سیر صعودی را طی کرد و در روزهای دوشنبه و سه شنبه در هر روز با یک تومان افزایش به 1056 تومان رسید به دنبال تنش های سیاسی کره شمالی و جنوبی در هفته گذشته دلار با رشد چهار تومان، 1060 تومان در بازار معامله شد.
امروز نیز هر دلار آمریکا در بازار با رشد 4 تومانی به 1064 تومان رسید.
بر اساس این گزارش، یورو با رشد سه تومان و بهای 1451 تومان روز شنبه را آغاز و در روز یکشنبه پنج تومان کاهش یافت در روز دوشنبه یورو دو تومان رشد و در روز سه شنبه هشت تومان کاهش یافت و تا بهای 1440 تومان سقوط کرد که علت این سقوط بحران مالی ایرلند است که به سمت کشور پرتغال امتداد یافته و همین سبب سقوط چهار درصدی نرخ یورو در مقابل دلار درسطح جهانی در این روز شد در روز چهارشنبه یورو یک تومان کاهش یافت که گسترش کسری بودجه ایرلند به اسپانیا و پرتغال باعث افت نرخ یورو در برابر دلار در این روز شد که یورو به پایین ترین سطح خود نسبت به سه ماه گذشته رسید.
این گزارش می افزاید، پوند در روز شنبه یک تومان افت و 1717 تومان تا روز سه شنبه در بازار به فروش رسید در روز سه شنبه با کاهش هفت تومان و در روز چهارشنبه با افت پنج تومان تا بهای 1705 تومان پایین آمد.
شایان ذکر است، در روز شنبه هر یکصد ین در بازار 1320 تومان بود که در روز دوشنبه بیست تومان کاهش یافت و به بهای 1300 تومان رسید در روز چهارشنبه ین بیست تومان دیگر کاهش و 1280 تومان در بازار آزاد ارز معامله شد.