گشايش اعتبارات ارزي باعث تزريق ارز بيشتر به بازار شد
براساس منابع ارزي که توسط بانک مرکزي استحصال شده، براساس تصميمات گرفته شده اقدامات اساسي را براي ترميم بازار ارزي کشور به مرحله اجرا گذاشته است.
سید شمسالدین حسینی امروز در حاشیه همایش اقتصاد مقاومتی در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش نرخ ارز در بازار، اظهارداشت: با توجه به افزایش عرضه ارز در مرکز مبادلات ارزی و کاهش فشار تحریمها، نرخ ارز در بازار کاهش یافت.
وی ادامه داد: تصمیمات مسئولان برای بازار ارز به ویژه ادامه روند کاهش قیمت آزاد استحصال منابع ارزی باعث شده که تزریق ارز به مرکز مبادلات ارزی به موقع انجام شود که این خود تاثیر مثبتی بر روی روند کاهش قیمت ارز در بازار آزاد داشته است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: تحریم ها اگرچه تاثیرگذار بوده، اما باید درنظر داشته باشیم وقتی که خود آنها واقعیت ها را می شکنند و می بینند که مثلا بانکهای ما به هیچ عنوان تخلفی انجام نداده اند، مجبور می شوند که شرایط را به گونه دیگری نمایند.
وی ادامه داد: براساس ایجاد تعامل بیشتر جلسه ای با حضور مدیران بانکی و رئیس جمهور برای بهبود بازار ارز برگزار شد.
ضمن آنکه نرخ ارز در قانون بودجه باتوجه به جلساتی که با نمایندگان مجلس برگزار شد، به هیچ عنوان در شرایط کنونی قید نشده، اساسا وقتی که ارز در بودجه تعیین نمی شود، این به این معناست که چرا باید نرخ ارز را در بودجه تعیین کنیم؟
حسینی تصریح کرد: برخی از اقلام مانند نفت و بودجه صرفا جنبه محاسباتی دارند، مثلا قیمت نفت اگر در بودجه 120 تومان در نظر گرفته شود، نباید در نظر داشته باشیم زمانی که قیمت این محصول در بازارهای جهانی 150 دلار اعلام شد، چگونه باید آنرا تنظیم کنیم؟
سخنگوی اقتصادی دولت عنوان کرد: تعیین کننده قیمت نفت بازار جهانی است نه بازار داخلی.