اونس طلا2232.37
مظنه14,406,000
18 گرم3,325,600
ارزش سکه32,456,718
قدیم (بهار)36,200,000
جدید (امامی)39,400,000
نیم23,400,000
ربع14,500,000

ضرب دلار گرفته شد

دلار که هفته گذشته با 3/ 1 درصد رشد مواجه شده بود، اولین روز هفته جدید را با کاهش قیمت آغاز کرد؛ کاهشی که عمدتا ناشی از ادامه بازارسازی توسط بازیگران رسمی بود.



روز شنبه شاخص بازار ارز با 15 تومان افت قیمت به 3345 تومان رسید تا کمی از سطح 3350 تومانی فاصله گرفته باشد. فعالان، نقش بازیگران بازارساز رسمی را در مدیریت نوسانات و کاهش قیمت دلار موثر می دانند.
به گفته آنها تدابیری که نهاد سیاست‌گذار اتخاذ کرده تا حدود زیادی تاثیرات نوسان‌گیران ارزی و معامله‌گران آتی را کاهش داده است. روز شنبه سکه نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت و با 5 هزار تومان افت از کانال 970 هزار تومان پایین آمد تا به قیمت 966 هزار تومان برسد.

شروع آرام بازار
در اولین روز از آخرین هفته فروردین‌ماه، فضای بازار ارز آرام بود. بازار روز شنبه روند عادی خود را در یک بازه نوسانی محدود پشت‌سر گذاشت. روز گذشته دلار معاملات خود را با قیمت 3355 تومان آغاز کرد که افتی 5 تومانی نسبت به قیمت بسته شده پنج‌شنبه گذشته داشت. این روند کاهشی ادامه یافت و بهای دلار تا ساعت 3 بعدازظهر به 3345 تومان رسید.

با وجود افت قیمتی روز شنبه، حجم معاملات بازار در این روز نسبتا مناسب بود و تقاضا برای ارزهای خارجی در مراکز فروش رسمی تا حدی وجود داشت. متقاضیانی که برای خرید ارز به مراکز رسمی فروش مراجعه می‌کنند، معمولا برای نگهداری ارز اقدام به خرید نمی‌کنند و تقاضایشان برای رفع نیازهای ضروری است.

اما روز گذشته برخلاف روند دلار، قیمت یورو و پوند مسیر افزایشی را در پیش گرفت. روز شنبه بهای یورو با 30 تومان رشد به 3640 تومان و قیمت پوند با 40 تومان افزایش به 5 هزار و 10 تومان رسید. عامل اصلی رشد این دو ارز اروپایی، به تقویت آنها در بازارهای جهانی مربوط بود. تقویت یورو و پوند در برابر دلار موجب شد در روز شنبه نرخ رسمی این دو ارز نیز افزایش یابد.

در اولین روز هفته نرخ رسمی یورو با 316 ریال افزایش به 3 هزار و 54 تومان و یک ریال رسید. نرخ رسمی پوند نیز در این روز342 ریال رشد کرد و به4 هزار و 227 تومان و 6 ریال رسید.

نقش پررنگ بازارساز
به اعتقاد فعالان، بازیگران بازارساز رسمی در مدیریت نوسانات روزهای اخیر نقش پررنگی داشته‌اند. از یک‌شنبه هفته گذشته، دلار نوسان بالای 20 تومان را تجربه نکرده و شاخص بازار ارز تغییرات قیمتی خود را در محدوده 3350 تا 3370 تومان به ثبت رسانده است.

به گفته فعالان، بازیگران بازارساز رسمی با عرضه و فروش ارز از نوسان‌های زیاد دلار جلوگیری کرده‌اند. برای مثال روز گذشته هنگامی که دلار پس از کاهش قیمت ابتدای روز در حال رشد قیمت بود، عرضه ارز این گروه، مانع از افزایش بیشتر دلار شد تا در ادامه بار دیگر شاخص بازار ارز در مسیر نزولی قرار بگیرد. البته افزایش قیمت بیشتر ناشی از تحرکات دلالان بود و فروش ارز صرافی‌های بانک‌ها تاثیرگذاری دلالان بر نرخ را کاهش داد.

به گفته کارشناسان یکی دیگر از راه‌کارهایی که در روزهای اخیر برای جلوگیری از تغییرات قیمتی زیاد به کار رفته، عرضه درهم در بازار دبی بوده است. در برخی از روزهای هفته گذشته بالا رفتن تقاضا در بازار دبی موجب شد نرخ برابری دلار به درهم در بازار داخلی نسبت به بازار کشور همسایه پایین‌تر بیاید و تقاضا برای خروج ارز از بازار ارزان‌تر افزایش پیدا کند.

به نظر می‌رسد عرضه متناسب درهم در بازار کشور همسایه موجب شده است دست سودجویان برای استفاده از تفاوت قیمتی دو بازار تا حدی کوتاه شود.

دیگر عاملی که در بازار ارز به نوسانی شدن قیمت‌ها کمک می‌کرد، فعالیت و تحرکات معامله‌گران آتی بود. به گفت فعالان تحرکات معامله‌گران آتی در بازار ارز تا حدی به‌عنوان جهت‌دهنده به قیمت‌های نقدی بازار عمل می‌کند.

در مواقعی معامله‌گران آتی با اعلام نرخ‌های پیش‌خرید نسبتا بالاتر از قیمت فروش نقدی زمینه و جو روانی لازم برای بالا رفتن قیمت در بازار نقدی را فراهم می‌کنند؛ البته اثرگذاری این گروه به هیجان روزانه و دیگر عوامل خبری و روانی تاثیرگذار نیز بستگی دارد؛ در روزهایی که زمینه‌های دیگر افزایش نرخ وجود دارد، اثرگذاری این دسته در نوسانی کردن قیمت‌ها بیشتر می‌شود.
با وجود این در دو روز کاری گذشته اثر این گروه در بازار ارز کمتر شده است.

برخورد انتظامی با شماری از این معامله‌گران و مدیریت نوسانات در سمت معاملات نقدی بازار از عواملی بوده است که به کاهش اثرات آتی‌بازان منجر شده است.

به گفته یکی از بازیگران باتجربه، هنگامی که نرخ پیش‌خریدهای آتی در بازار شروع به فاصله‌ گرفتن از نرخ فروش نقدی می کند، بازیگران بازارساز رسمی با عرضه ارز، زمینه کاهش در معاملات نقدی را فراهم‌ می‌کنند. در حقیقت عرضه ارز و مدیریت نوسانات قیمتی موجب شده معامله‌گران غیررسمی با احتیاط بیشتری معاملات خود را انجام دهند.

چهارشنبه هفته گذشته برخی معامله‌گران آتی با نرخ‌های نزدیک به 3370 تومان، دلار روز شنبه را پیش‌خرید کردند، اما رسیدن نرخ به زیر 3350 تومان در روز گذشته منجر به متضرر شدن شماری از بازیگران آتی شد. عرضه بازیگران بازارساز از مهم‌ترین عواملی بود که زمینه زیان این دسته را فراهم کرد.
اما در پس آرامش روزهای اخیر، برخی از فعالان اعتقاد دارند با توجه به وضعیت عوامل بنیادی اقتصاد مانند نرخ تورم، ظرفیت رشد بیشتر قیمت وجود دارد. گرچه آنچه اهمیت دارد این است که این رشد در یک بازه نوسانی مشخص رخ دهد تا بازار با شوک‌های قیمتی مواجه نشود.

نزول کانالی سکه
در بیست و نهمین روز فروردین‌ماه سکه در مسیر کاهشی قرار گرفت و از کانال 970 هزار تومان خارج و به کانال 960 هزار تومان وارد شد. روز شنبه بهای سکه 5 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 966 هزار تومان رسید. این در حالی است که در 2روز انتهایی هفته گذشته سکه راه افزایشی را در پیش گرفته بود.

روز پنج‌شنبه بهای سکه تحت تاثیر رسیدن اونس تا نزدیکی مرز 1210 دلار به بالای قیمت 970 هزار تومان رسید، اما تغییر روند اونس و کاهش آن و رسیدن به قیمت 1203 دلار در روز جمعه، قیمت سکه در ابتدای روز شنبه را تحت فشار قرار داد. البته کاهش دلار نیز عامل دیگری بود که فشار بیشتری به سکه وارد کرد.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد