اونس طلا2220.06
مظنه14,226,000
18 گرم3,284,000
ارزش سکه32,051,178
قدیم (بهار)36,200,000
جدید (امامی)39,400,000
نیم23,400,000
ربع14,500,000

دلار به کدام سمت می‌رود؟

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «افزایش قیمت حامل های انرژی موجب افزایش تورم و افزایش تورم موجب افزایش قیمت ارز خواهد شد.»




رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به عملکرد مثبت اقتصاد کشور در نیمه دوم سال گذشته و گشایش های ارزی اخیر، نوسانات موجود در بازار ارز موقتی بوده و انتظار می رود شرایط به روال ماه های گذشته باز گردد.

ولی الله سیف افزود: علایم مثبت ناشی از عملکرد اقتصاد با نوسانات روزهای اخیر در بازار ارز سازگار نیست که این امر می تواند ناشی از تاثیر عوامل غیراقتصادی باشد.

گفتنی است، نرخ دلار طی ماههای گذشته در بازه 2900 تا 2970 تومان بود اما این رقم در هفته گذشته با روند صعودی مواجه شد و به 3200 تومان رسید.

سعید لیلاز در این باره معتقد است: اجرای فاز دوم هدفمندی موجب افزایش قیمت دلار نخواهد شد چرا که دلیلی برای این افزایش وجود ندارد.

وی ادامه می دهد: «وقتی نقدینگی موجود ثابت است هرمقدار که پول بیشتری برای خرید یک کالا پرداخت شود به همان مقدار پول کمتری برای خرید کالای مشابه وجود خواهد داشت. لذا افزایش قیمت حامل های انرژی باید اثر معکوس بر روی قیمت دلار داشته باشد.»

اما دکتر علی دینی ترکمانی استادیار دانشگاه و عضو هئیت علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در گفتگو با فرارو گفت: «به نظر من دو عامل در افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر موثر است. عامل اول اتفاقاتی بود که در بازار بورس رخ داد و کاهش شاخص قیمت بورس و افزایش عرضه سهام توسط سهام داران باعث حرکت بخشی از نقدینگی بازار سهام به سمت دیگر بازارها از جمله بازر ارز شد که این موضوع باعث افزایش تقاضا برای ارز و در نتیجه افزایش قیمت آن شد.»

وی ادامه داد: «عامل دوم افزایش قیمت حامل های انرژی ولو با شیب ملایم است که از منظر کارگزاران اقتصادی می تواند موجب افزایش تورم و به تبع آن افزایش نرخ ارز باشد. لذا این موضوع باعث افزایش تمایل برای سرمایه گذاری در بازار ارز می شود که در نتیجه قیمت ارز را افزایش خواهد داد.»

دینی درباره آینده بازار ارز با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی گفت: «در این باره باید سرنوشت مذاکرات هسته ای را نیز مورد لحاظ قرار داد تا مجموعه عوامل اثرگذار بر بازار ارز را بهتر دید.»

وی ادامه داد: «اکنون در حال نزدیک شدن به اواخر دوره توافق شش ماهه هستیم. لذا اگر توافق ژنو به سمتی حرکت کند که به توافق جامع و نهایی ختم شود و تحریم ها کم و بیش رفع شود می تواند موجب کاهش نرخ ارز شود.»

وی افزود: «از سوی دیگر همانطور که گفته شد اجرای فاز دوم هدفمندی و همچنین خروج نقدینگی از بورس به سمت بازار ارز باعث افزایش قیمت ارز می شود. لذا در این شرایط این دو همدیگر را خنثی می کنند و می توانیم امیدوار باشیم که قیمت ارز دیگر افزایش نیابد و در حول و حوش قیمت های فعلی ثابت بماند.»

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: «اما چند تجربه گذشته نشان می دهد که وقتی نرخ ارز برای مدت کوتاهی افزایش می یابد این افزایش می تواند ادامه پیدا کند، مگر آنکه اخبار خوبی در زمینه سیاست خارجی به گوش برسد.»

دینی درباره استدلال موافقین اجرای فاز دوم هدفمندی مبنی بر اینکه افزایش قیمت چند کالا از جمله بنزین تاثیری بر قیمت ارز ندارد، گفت: «کسانی که این استدلال را بیان می کنند دچار تناقض فکری هستند. چون خود این دوستان عنوان می کنند افزایش قیمت ارز از 1000 تومان به 3000 تومان ناشی از تورم انباشته طی سال های گذشته بوده است و در چارچوب نظریه "برابری قدرت خرید" معتقدند وقتی تورم افزایش پیدا می کند به ناچار باید قیمت ارز هم افزایش یابد تا قیمت کالاهای داخلی با کالاهای وارداتی برابر شود.»

دینی درباره این استدلال موافقین اجرای فاز دوم هدفمندی که با عدم تغییر تقاضای کل، افزایش قیمت بنزین موجب افزایش تورم نمی شود؟، گفت: «این استدلال اشتباه است چراکه اساسا تورم در ایران ربطی به مسئله نقدینگی ندارد.»

وی ادامه داد: «افزایش قیمت حامل های انرژی دو تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دارد. تاثیر مستقیم آن افزایش هزینه های تولید، خدمات و حمل و نقل است و تاثیر غیرمستقیم آن افزایش قیمت دیگر بنگاه های اقتصادی است که در نتیجه افزایش قیمت گروه اول رخ خواهد داد.»

وی تصریح کرد: «لذا افزایش قیمت حامل های انرژی موجب افزایش تورم و افزایش تورم موجب افزایش قیمت ارز خواهد شد.»


خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد