اونس طلا2322.22
مظنه15,291,000
18 گرم3,529,900
ارزش سکه34,450,623
قدیم (بهار)39,200,000
جدید (امامی)42,150,000
نیم24,800,000
ربع14,900,000

در بازار طلا چه خبر است؟

روزنامه دنياي اقتصاد در گزارشي به بررسي وضعيت طلا در جهان و سپس ايران پرداخته است.

به گزارش سایت طلا به نقل از سایت دنیای اقتصاد، افزایش تقاضا برای خرید طلا در بازارهای جهانی باعث شد تا سرمایه‌گذاران در بازار لندن شاهد عبور قیمت طلا از 1595 دلارباشند که نسبت به نرخ بعدازظهر چهارشنبه تقریبا 55 دلار افزایش داشت. خیز قیمت طلا غروب پنج‌شنبه به وقت تهران از سطح 1555 دلار در یک جهش 2/4 درصدی تا 1588 دلار بالارفت و دیروز نیز با افزایش 0/4 درصدی دیگر از محدوده 1595 دلار گذشت.

این قیمت البته تا ساعت 4/5 بعدازظهر به محدوده 1590 دلار بازگشت. قیمت طلا در بازارهای جهانی در هفته‌های اخیر از مرز 1600فروافتاده بود که از دی ماه سال قبل بی‌سابقه بود. قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری در بازارهای جهانی طی این مدت اخیر باوجود تاثیرپذیری شدید از افت ارزش یورو مرتبا در حال سقوط بوده است. بحران بدهی‌ها در اروپا، تنش‌های سیاسی بین رهبران بزرگ این قاره، افت نرخ رشد اقتصادی، افزایش تورم و بیکاری، افزایش قیمت انرژی و بحران آتی خروج یونان از حوزه پولی یورو از جمله مواردی بوده است که تاکنون افت ارزش یورو را در پی داشته و همراستا با آن قیمت طلا کاهش یافته است.

دلایل افزایش قیمت

بسیاری از دلایلی که کاهش قیمت طلا در هفته‌های اخیر را رقم زد موجب افزایش قیمت آن در بازار‌های جهانی طی دو روز گذشته شد. زیرا بحران ایجاد شده عمق بیشتری یافته است و تعمیق آن طلا را بار دیگر به پناهگاه سرمایه‌گذاران تبدیل کرد. تضعیف برابری یورو در مقابل دلار آمریکا تا مرز 1/27 پتانسیلی برای روی گردانی از یورو و پناه بردن سرمایه‌داران به طلا در برنداشت. با افت برابری یورو از این سطح و رسیدن آن به 1/26 که در پی اعلام افت بلند مدت رتبه اعتباری یونان و افت شاخص‌های بورس و افت رتبه اعتباری بانک‌ها اتفاق افتاد، خریداران برای خرید‌های عمده راهی بازار طلا شدند که در نتیجه، افزایش تقاضا قیمت طلا را تا 1595 دلار در بازار لندن بالابرد. در دو روز گذشته تقاضا برای خرید طلا برای در امان ماندن از افت شدید ارزش یورو و بحران آتی تضعیف آن، افزایش یافت و قیمت آن را بالابرد. در اروپا طی روزهای اخیر خبرهای بدتری از اوضاع منطقه یورو منتشر می‌شود. دیروز اعلام شد که شاخص بورس‌های اروپا و همچنین سراسر جهان با افت مواجه شده است. در این زمینه برای بورس‌های اروپایی دلایلی همچون افت رتبه اعتباری 16 بانک اسپانیایی مهم‌ترین دلیل عنوان شده و برای افت بورس‌های آسیایی افت نرخ رشد اقتصادی در چین مورد نظر بوده است.موسسه رتبه سنجی مودیز رتبه اعتباری این 16 بانک اسپانیایی را به دلایلی همچون زیان ناشی از پرداخت تسهیلات، بحران اقتصادی در کشور، موانع بر سر دستیابی به نقدینگی و نبود حمایت دولتی از بانک‌ها و افت اعتبار داخلی به شدت کاهش داده است.در چین نیز اعلام شد افت قیمت مسکن و اتومبیل در این کشور موجب نوعی تلقی از افت نرخ رشد اقتصادی بوده و بر افت شاخص‌های بورس تاثیر داشته است.همچنین اعلام شد که موسسه رتبه‌سنجی فیچ رتبه اعتباری بلندمدت یونان را به دلیل از دست دادن امکان باقی ماندن یونان در حوزه یورو کاهش داده و برابری یورو به دلار را به زیر 1/27 تنزل داده است.

سفرهای رییس‌جمهور سوسیالیست فرانسه به آلمان و مخالفت آشکار وی با برنامه‌های تدوین شده اقتصادی برای این قاره تنش‌های بنیادی در سیاست‌های کلان این قاره را وارد فاز جدیدی کرده است. اولاند رییس‌جمهور جدید فرانسه اعتقاد دارد که در تدوین برنامه‌های اقتصادی، رشد اقتصادی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد که همین موضوع با انتقاد صدراعظم آلمان مبنی بر اینکه در شرایط کسری بودجه و بدهی نباید با تزریق پول بیشتر بدهی بیشتری بالا آورد، روبه‌رو شده است. توجه بیشتر به توان خرید مردم از سوی رییس‌جمهور فرانسه و مخالفت آشکار با طرح‌های ریاضتی در این کشور چالش جدیدی است که اروپا را طی ماه‌ها و سال‌های آینده در‌می‌نوردد. در یونان نیز با توجه به انتشار گزارش‌ها و اخبار پی‌درپی از این کشور خروج آن از حوزه پولی اروپای واحد را شدیدا بر سر زبان‌ها انداخته است. نگرانی از گسترش تبعات خروج آن به سایر کشورها از جمله اسپانیا و پرتغال و حتی ایتالیا در گزارش‌های منتشر شده از اظهار نظر رهبران و مسوولان اروپایی کاملا مشخص است. لاگارد رییس صندوق بین‌المللی پول اخیرا با بیان اینکه احتمال خروج یونان از یورو زیاد شده است، گفته بود که همه باید خود را برای این اتفاق آماده کنند.به نظر می‌رسد با افت شدید شاخص‌های بورس در اروپا، وضعیت بانک‌های اسپانیایی و افت ارزش یورو، تقاضای ایجاد شده برای خرید طلا ذهنیت‌ از ایجاد یک شرایط سخت‌تر اقتصادی در این منطقه را فراهم می‌آورد. این شرایط البته اگر به حوادث غیر قابل پیش‌بینی خاورمیانه و نگرانی از افزایش قیمت نفت گره بخورد، باید منتظر افزایش بیشتر قیمت طلا، فارغ از در نظر گرفتن تاثیر جفت ارزی یورو دلار بود؛ اتفاقی که در گذشته هم سابقه داشته است.

طلا 3000 دلاری می‌شود؟

در این راستا برخی در مورد تبعات افزایش قیمت طلا بر اثر افزایش هزینه‌های استحصال طلا نیز نگرانی‌هایی دارند. مدیر اجرایی شورای جهانی طلا گفته است: افزایش سرسام آور هزینه فعالیت‌های معدنی به این معناست که قیمت جهانی طلا باید تا پنج سال آینده به هر اونس 3000 دلار برسد. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آرام شیشمانیان مدیر اجرایی شورای جهانی طلا افزود: صنعت معدن کاری اگر بخواهد سودآور باقی بماند، باید بهای جهانی طلا تا پنج سال آینده به هر اونس 3000 دلار برسد. در غیر این صورت احتمال ورشکستگی شرکت‌های معدنی وجود دارد. وی افزود: معدن کاران در حال حاضر برای نجات از ورشکستگی به قیمت هر اونس 1300 دلار نیاز دارند، اما تا پنج سال آینده این قیمت باید به 3000 دلار برسد.مدیر اجرایی شورای جهانی طلا در عین حال خوش‌بینی خود را از بالا بودن میزان تقاضای جهانی طلا ابراز کرد. به گفته مدیر اجرایی شورای جهانی طلا بازارهای نوظهور در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند.

افزایش خوش‌بینی‌ها

رفتار فعالان بازار طلا در روز گذشته از عرضه برای فروش به سمت تقاضا برای خرید تغییر کرده است. برخی معتقدند اگر هر اونس طلا بتواند آستانه مقاومتی 1620 دلار را بشکند باید شاهد بازگشت طلا به سطح 1700 دلار بود. آستانه مقاومتی که شکستن آن البته کار آسانی نیست؛ اما رفتارهای سرمایه‌گذاران در دو روز گذشته نشان می‌دهد هجوم به سوی پناهگاه طلا برای مصون ماندن سرمایه از نوسانات قیمتی و بحران‌های آتی افزایش یافته است.

احتمال افزایش قیمت سکه

با افزایش یافتن قیمت جهانی طلا تا مرز 1600 دلار و نرخ 1665 تومانی قیمت دلار در بازار داخلی اگر قیمت دلار افزایش چندانی از این سطح نداشته باشد، حداقل ارزش ریالی طلای موجود در سکه بهار آزادی رقمی بالاتر از 627 هزار تومان بدون مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود. این درحالی است که طی هفته‌های اخیر قیمت سکه چندان از افت و خیز قیمت جهانی طلا تاثیر متناسبی نپذیرفته است.

بازار داخلی

در بازار داخلی روز پنج‌شنبه قیمت سکه تا 642 هزار تومان افزایش یافت. در مقابل سکه طرح قدیم، نیم سکه و ربع سکه بدون تغییر به ترتیب 660 هزار تومان، 330 هزار تومان و 180 هزار تومان فروخته شدند. در بازار ارز نیز دلار پس از نوسان تا 1672 تومان، تا 1665 تومان تعدیل شد. قیمت آن البته در ساعات میانی روز افزایش یافت. البته به گفته برخی از صرافان، قیمت دلار بعدازظهر‌ها و به هنگام بسته شدن بانک‌ها عملا قیمتی کاذب دارد و نمی‌تواند مورد ملاک باشد. با این حال برخی از احتمال نوسان بیشتر قیمت آن در روز جاری سخن گفته‌اند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد