اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

تحلیل کیتکو از تبعات منفی پایین نگه داشتن نرخ بهره بر اقتصاد جهان

سایت طلا : تازه ترین تحلیل اقتصادی نشان می دهد که پایین نگه داشتن نرخ بهره برای مدت زمان طولانی می تواند تبعات منفی و ناخوشایندی برای اقتصاد آمریکا و سایر اقتصادهای بزرگ و توسعه یافته به همراه داشته باشد.

به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی کیتکونیوز، بانکهای مرکزی بزرگ جهان طی ماه های گذشته نرخ بهره را در سطح بسیار پایینی حفظ کرده اند و بانکهای مرکزی ژاپن و اروپا هم اکنون نرخ بهره منفی را دنبال می کنند.

بر اساس این گزارش فدرال رزرو آمریکا نیز که در نشست دسامبر گذشته برای نخستین بار در ده سال اخیر نرخ بهره را افزایش داده بود، از ابتدای 2016 تاکنون نرخ بهره را تغییر نداده است. نگرانی های مربوط به اوضاع اقتصادی جهان و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تاثیر زیادی بر این تصمیم فدرال رزرو آمریکا داشته است.

هم اکنون حدود 500 میلیون نفر از مردم جهان در کشورهایی زندگی می کنند که نرخ بهره منفی دارند. این کشورها در مجموع 25 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند.

هدف اصلی از اجرای سیاست های انبساطی پولی و پایین نگه داشتن نرخ بهره، تحریک رشد و رونق اقتصادی بوده است ولی عملا اجرای این سیاست ها طی سالهای اخیر به این هدف مهم دست پیدا نکرده است.

علی رغم اجرای سیاست های انبساطی پولی و پایین نگه داشتن نرخ بهره، رشد اقتصادی آمریکا در سه ماه دوم امسال به کمتر از 1.2 درصد رسیده است.

تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که پایین نگه داشتن نرخ بهره برای مدت طولانی، می تواند 3 خطر و ریسک بزرگ را متوجه اقتصاد آمریکا و سایر اقتصادهای توسعه یافته نماید:

نخستین تاثیر منفی اجرای این سیاست ها در بلندمدت ، کاهش شدید سود بانکها خواهد بود. این سیاست ها نه تنها بانکهای تجاری را مجبور می کند تا برای پس اندازهای خود به بانک مرکزی هزینه بپردازند، بلکه فعالیت های تجاری و سرمایه گذاری پرخطرتر را تشویق می کند. این مساله در نهایت موجب کاهش سود بانکها خواهد شد و به ضرر سیستم مالی تمام می شود.

تاثیر منفی دوم این سیاست پولی و پایین نگه داشتن نرخ بهره، این است که این اقدام مانند مالیاتی بر پس اندازهای بانکی عمل خواهد کرد. نرخ بهره منفی برای پس اندازها به معنای وضع مالیات بر سپرده گذاران است و در نهایت موجب کاهش پس انداز و سرمایه گذاری خواهد شد.

سومین تاثیر منفی پایین نگه داشتن نرخ بهره این است که اجرای این سیاست در بلندمدت موجب خواهد شد تا اقتصاد کشورهای توسعه یافته و صنعتی بیش از پیش به پول نقد و تزریق نقدینگی از سوی بانکهای مرکزی وابسته شود.

اکنون بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی و کارشناسان اقتصادی منتظر اظهارات مهم رئیس فدرال رزرو آمریکا در نشست جکسون هول هستند.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد