اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک

سیاسی بازی در زمین اقتصاد مانع پیشرفت کشور شده است

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ۵۲ درصد صادرات ما نفتی است و ۲۰ تا ۳۰ درصد مابقی صادرات هم مواد خام است، گفت: تا بازی سیاسی در زمین اقتصاد هست کشور پیش نمی رود.

چند تن از اعضای اتاق بازرگانی ایران، موارد مطرح شده در نشست فعالان اقتصادی با رئیس جمهور را در برنامه تیتر امشب شبکه خبر مورد بحث و بررسی قرار دادند.

مجیدرضا حریری عضو اتاق بازرگانی ایران در این برنامه گفت: دولت به عنوان سیاست گذار اقتصادی باید فضای کسب و کار را برای بخش خصوصی آماده کند.

وی افزود: دولت باید پاسخ دهد که در سه سال گذشته چه اقداماتی برای کوچکتر شدن بخش خصولتی و تقویت بخش خصوصی انجام داده است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بر اساس قانون، جلسه شورای گفتگو باید هر دو هفته یک بار با ترکیب کامل تشکیل شود در صورتی که جلسه این شورا هر دو ماه یک بار و با حضور ناقص اعضا شکل می گیرد.

حریری افزود: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، باید تا پایان زمان اجرای این قانون، قوانین مزاحم برای کسب و کار بخش خصوصی، حذف شود، حال سؤال اینجاست که در این مدت چند قانون مزاحم کنار گذاشته شد؟

وی تصریح کرد: دعواهای سیاسی در کشور ما مهمتر از اقتصاد شده و اقتصاد ابزاری برای این دعواهاست.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه 52 درصد صادرات ما نفتی است و 20 تا 30 درصد مابقی صادرات هم مواد خام است، گفت: معتقدم هیچ کالایی برای تولید در زمینه صادرات غیرنفتی نداریم.

حریری افزود: مجموع صادرات غیرنفتی ما 10 تا 12 میلیارد دلار آن هم به عراق و افغانستان است که هر دو بازار هم بسیار ناپایدار هستند.

وی گفت: تا اقتصاد ما شفاف، رقابتی و آزاد نشود، مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت.

این عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد کشور شفاف باشد، بانک ها دیگر نمی توانند بنگاهداری کنند.

حریری افزود: از سال 90 تا کنون هیچ بنگاه اقتصادی نتوانسته است از مالیات، تسویه حساب بگیرد.

وی گفت: بخش های دولتی و خصوصی آلوده به رانت هستند و ضروری است که همه خودشان را در معرض شفافیت قرار دهند اگرچه این مسئله بعید است که به این زودی ها اتفاق بیفتد.

این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تا زمانی که دعواهای سیاسیمان را در زمین اقتصادی دنبال می کنیم، اقتصاد پیش نخواهد رفت.

حریری گفت: در حالی که صاحبان بنگاه های کوچک و متوسط و اقتصادی در دعواهای سیاسی، ضربه جدی خورده اند، عده ای فعال نمای اقتصادی بار خود را می بندند.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی؛ اقتصادی است که در آن رانت و فساد مالی نباشد و به طور واقعی تولید صورت گیرد.

حریری افزود : فعال اقتصادی در خلا بسر می برد و نمی داند که برنامه اش برای آینده چیست؟ و این بلاتکلیفی او را آزار می دهد.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت : معتقدم سیاستگذاری اقتصادی روشن در سه سال گذشته که تبیین، اعلام و اجرا شده باشد وجود نداشته است .

وی گفت : تنها حوزه مثبت عملکرد دولت، کاهش نرخ تورم از مرز چهل درصد به مرز ده درصد است هرچند که شیرینی آن را مردم احساس نکردند چون این کاهش نرخ به رونق اقتصادی ختم نشد .

غلامحسین جمیلی عضو دیگر اتاق بازرگانی ایران در این برنامه گفت: تأکید رئیس جمهور بر این است که بخش خصوصی باید بخش اصلی در تحریک تقاضا در بازار باشد، حال سؤال اینجاست که وقتی دولت نتواند این کار را انجام دهد بخش خصوصی چگونه می تواند موفق به انجام آن شود.

وی با بیان اینکه باید به نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور به صورت عملی توجه کنیم افزود: فعالان اقتصادی در بخش خصوصی بارها اعلام کرده اند که آماده همکاری با دولت و نظام برای اجرای سیاست های اقتصادی کشور هستند.

جمیلی گفت: تثبیت نرخ ارز، رقابت پذیری و تولید برای صادرات، مباحث جدی در اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه تلاش ها و زحمات زیادی برای برجام صورت گرفته است افزود: با وجود برخی گشایش ها، نتایج برجام به طور عملی در اقتصاد کشور دیده نشده است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: برای صادرات پایدار نیازمند ثبات در نرخ ارز هستیم و این از آرزوهای بخش خصوصی است که قطعاً روی تمامی فعالیت های اقتصادی تأثیر خواهد گذاشت.

جمیلی افزود: دخالت نکردن دستوری دولت در قیمت گذاری ها، ازجمله مواردی است که همواره مورد تقاضای بخش خصوصی است و قطعاً‌ به رقابت پذیر کردن اقتصاد کشور کمک می کند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: باید منابع بانکی به بنگاه های آسیب دیده کوچک و متوسط اقتصادی اختصاص یابد تا مشکلات آنها برطرف شود.

جمیلی گفت : اقتصاد ما بانک محور است و بنگاه های اقتصادی کشور وابستگی شدید به بانک ها دارند .

این عضو اتاق بازرگانی ایران افزود : تناقضی اشکار در رفتار بانک ها در حمایت از فعالیت های اقتصادی وجود دارد که سابقه ای طولانی دارد .

وی گفت : اولین و مهمترین اقدام دولت که خواسته فعالان بخش خصوصی است، بررسی این مساله است .

روغنی عضو دیگر اتاق بازرگانی ایران در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: رئیس جمهور می گوید نرخ تورم از 39 درصد به تک رقمی کاهش یافته، اما سؤال اینجاست که به چه قیمتی این اقدام صورت گرفته است؟

وی افزود: صنایع سیمان، آهن و فولاد کشور دچار مشکلات جدی و بزرگی هستند که باید فکری اساسی به حال آنها کرد.

روغنی گفت: تک نرخی کردن ارز قطعاً می تواند بازار را رقابت پذیر کند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه 80 درصد اقتصاد کشور دولتی است افزود: در واگذاری طرح ها، نهادها و سازمان های دولتی در رقابت با بخش خصوصی حضور چشمگیرتری دارند.

وی گفت: مقام معظم رهبری همواره بر اجرای کامل اصل 44 تأکید دارند که بر اساس آن، بانک ها باید از شرکت داری خارج شوند و این مسئله نیازمند عزم ملی است.

روغنی افزود: زیرساخت های اقتصادی کشور به خاطر 8 سال جنگ تحمیلی و 8 سال تحریم های ظالمانه به خوبی شکل نگرفته است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: وزن اقتصاد غیرنفتی ما آن قدر نیست که بتوانیم به سمت بازارهای صادراتی برویم و اینجاست که دولت باید کمک کند و مشوق های لازم را بدهد.

وی افزود: باید از بخش خصوصی حمایت همه جانبه کنیم تا بتوانیم در صادرات غیرنفتی، نقش اساسی و جدی داشته باشیم.

خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد