اونس طلاکلیک
مظنهکلیک
18 گرمکلیک
ارزش سکهکلیک
قدیم (بهار)کلیک
جدید (امامی)کلیک
نیمکلیک
ربعکلیک
کاهش میزان افت طلا به کمک داده بد اقتصادی؛

جمعه‌ای که اونس را نجات داد

روند بازارهای جهانی طلا در روز جمعه، احساس کوتاه‌مدت بازار را نسبت به ارزش فلز زرد خوش بینانه کرده است. اونس طلا که در بخش عمده‌ای از مقاطع هفته کاری گذشته رو به افت داشت، روز جمعه پس از انتشار آمار بد از وضعیت بازار کار آمریکا، جهشی شدید را تجربه کرد که می‌تواند روند هفته جدید کاری را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

اگر جهش روز جمعه نبود،‌ فلز زرد در طول 5 روز کاری حدود 5/ 3 درصد از ارزش خود را از دست می‌داد، اما خیز عصر جمعه باعث شد ارزش اونس طلا در هفته گذشته حدود 6/ 0 درصد افت کند. هر اونس طلا هفته گذشته از قیمت 1146 دلار به 1138 دلار رسید.

اونس طلا در نخستین روز کاری هفته گذشته با 12 دلار افت به قیمت 1134 دلار رسید. افت شدید روز دوشنبه عمدتا ناشی از نبود تقاضا بود. فلز زرد در این روز شاهد نبود تقاضای طلا به‌عنوان سرمایه امن باوجود فشار فروش در بازارهای جهانی سهام از جمله ایالات‌متحده بود. دیگر عامل افت طلا در این روز ادامه این تصور در بازارها بود که ادامه تقویت اقتصاد ایالات‌متحده، دلار را قوی نگه خواهد داشت.

البته دلار در این روز تضعیف شد، اما بحث افزایش نرخ بهره وجوه فدرال در ماه‌های باقی‌مانده در سال 2015 شاخص دلار را قوی نگه داشت. در نخستین روز هفته بیشتر بازارهای سهام جهان شاهد فشار فروش بودند. این کاهش تا حدی ناشی از ادامه انتشار داده‌های بد از اقتصاد چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان بود. روز دوشنبه اعلام شد که سود صنعتی چین در ماه آگوست نسبت به آگوست 2014 معادل 8/ 8 درصد سقوط کرده است. دیگر دلیل افت شاخص‌ها، ادامه عدم قطعیت درباره سیاست پولی آمریکا بود.

ویلیام دودلی، رئیس رزرو بانک نیویورک روز دوشنبه تاکید کرد که فدرال رزرو در سال‌جاری میلادی نرخ‌ها را برای نخستین بار در یک دهه گذشته بالا خواهد برد، اما این امر هنوز به هیچ روی قطعی نیست به ویژه با توجه به داده‌های بدی که هر از چند گاهی منتشر می‌شوند. دیگر خبر روز دوشنبه این بود که دولت سوئیس اعلام کرد در حال تحقیق از 7 بانک بزرگ است که در حال دستکاری مصنوعی قیمت‌های طلا، نقره و دیگر فلزهای گرانبها بوده‌اند. همچنین در این روز اعلام شد که واردات طلای چین از هنگ‌کنگ و سوئیس در ماه آگوست نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. تقاضای هند نیز در این مدت قوی بوده است. با این همه این تقاضای دو مصرف‌کننده عمده طلا کمکی به این کالای گرانبها نکرد.

خبر بد برای فلز زرد در دومین روز هفته این بود که حتی سقوط شاخص‌های سهام به پایین‌ترین سطح در 2 سال گذشته هم کمکی به رشد طلا نکرد. اونس روز سه‌شنبه با 7 دلار افت دیگر روی قیمت 1127 دلار ایستاد. افت دومین روز کاری عمدتا ناشی از تاثیرگذاری تحلیل‌های فنی و فقدان تقاضا بود. مهم‌ترین داده روز سه‌شنبه شاخص اعتماد مصرف‌کننده آمریکا در ماه سپتامبر بود که 103 واحد اعلام شد. این رقم بالاترین میزان از ماه ژانویه بود.

روز سه‌شنبه شاخص‌های سهام شانگهای و هنگ‌کنگ به ترتیب 2 و 3 درصد افت کردند. نیکی ژاپن نیز به کف 8 ماهه رسید و بازارهای استرالیا کف دو ساله را تجربه کردند. اما اونس روز چهارشنبه 12 دلار دیگر افت کرد و به قیمت 1115 دلار رسید. در آخرین روز ماه سپتامبر تشدید فروش فنی و ادامه تقویت شاخص دلار،‌ طلا را تحت‌فشار نگه داشت تا اونس به کمترین سطح قیمتی در دو هفته پیش از آن برسد.

روز چهارشنبه اعلام شد که ذخایر چین در ماه آگوست افزایش داشته تا سطح ذخایر طلای این کشور نسبت به سال 2009 معادل 60 درصد افزایش یافته باشد، اما حتی این خبر هم کمتر از انتظارات بود. در سومین روز کاری هفته همچنین آمار اشتغال‌زایی بخش خصوصی ایالات‌متحده توسط موسسه ADP منتشر شد که افزایش 200 هزار موردی مشاغل را نشان می‌داد که همسو با انتظارات بود. البته گزارش دولتی روز جمعه داده‌های متفاوتی داشت. بازارهای سهام جهان روز چهارشنبه در آرامش نسبی بودند.

دیگر خبر روز، افت 1/ 0 درصدی تورم مصرف‌کننده منطقه یورو در یک سال گذشته بود که همسو با انتظارات بود، اما نگرانی‌ها را حفظ کرد. تورم معکوس یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد اروپا و جهان است. نرخ بیکاری اروپا برای ماه آگوست هم 11 درصد اعلام شده است. روز چهارشنبه مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول گفت که دوره افت قیمت کالاهای خام طولانی خواهد بود.

او همچنین اشاره کرد که افزایش احتمالی نرخ‌های بهره در آمریکا و تضعیف اقتصاد چین، دو عامل مهم نگرانی درباره اقتصاد جهان است. بانک جهانی هم در آخرین روز ماه سپتامبر اعلام کرد که اقتصاد روسیه در سال 2015 معادل 8/ 3 درصد و در سال 2016 حدود 6/ 0 درصد کوچک خواهد شد.

بازارهای طلا روز پنج‌شنبه آرامش بیشتری داشتند، اما اونس در هر حال 2 دلار دیگر افت کرد. دلیل این آرامش انتظار برای انتشار گزارش فهرست حقوق‌بگیران آمریکا در ماه سپتامبر بود. داده‌های بد از اقتصاد آمریکا بعدازظهر پنج‌شنبه قیمت اونس را بالا و شاخص‌های سهام آمریکا را پایین آوردند، اما در ادامه ساعات کاری داده‌های جدید منتشر شده خوب بودند تا اونس دوباره رو به افت بگذارد.

خبر مهم روز پنج‌شنبه، اعلام شاخص مدیران خرید بخش تولید چین توسط دولت این کشور بود که برای ماه سپتامبر 8/ 49 واحد اعلام شد که بالاتر از انتظارات بود. شرکت خصوصی کائیکسین همین شاخص را برابر با 2/ 47 واحد اعلام کرده که بدترین رقم در 6 سال گذشته بوده است. از آن سو، PMI بخش تولید منطقه یورو در ماه سپتامبر 52 واحد اعلام شد که خوب اما همسو با انتظارات بود. اونس روز جمعه را با نوسان‌های کاهشی شدید آغاز کرد تا ثبات انتظاری روز پنج‌شنبه به چالش کشیده شده باشد،‌ اما بازار پس از انتشار گزارش اشتغال‌زایی ماه سپتامبر شاهد روند کاملا متفاوتی بود.

اونس طلا در آخرین روز هفته تحت‌فشار تقویت دلار تا ساعت 5 بعدازظهر به قیمت 1107 رسید و در این ساعت بود که مهم‌ترین داده ماه سپتامبر یعنی میزان اشتغال‌زایی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در نهمین ماه سال 2015 منتشر شد. بر اساس داده‌های گزارش روز جمعه، در ماه گذشته میلادی 142هزار شغل در اقتصاد ایالات‌متحده ایجاد شده است. کارشناسان انتظار ایجاد 200 هزار شغل در این دوره را داشتند تا داده‌های روز جمعه بسیار بدتر از انتظارات باشد. نرخ بیکاری آمریکا نیز طی ماه گذشته به کمتر از 1/ 5 درصد رسیده است. نرخ تورم آمریکا نیز در ماه سپتامبر نسبت به اوت با افزایش 2/ 0 درصدی روبه‌رو شده است.



این چهارمین ماه پیاپی است که بازار کار آمریکا طبق پیش‌بینی‌ها جلو نمی‌رود. بدتر اینکه روز گذشته داده ماه آگوست نیز با بازبینی منفی روبه‌رو شد. اونس پس از انتشار این گزارش رو به جهش گذاشت و ظرف کمتر از نیم ساعت تا قیمت 1140 دلار بالا رفت و در نهایت روی قیمت 1138 دلار ایستاد. شاخص دلار روز جمعه بلافاصله پس از انتشار گزارش وضعیت بازار کار رو به ضعف گذاشت و به سوی 95 واحد حرکت کرد. البته باید در نظر داشت که دلار همچنان قوی مانده است.

جهش روز جمعه طلا باعث شده که احساس بازار نسبت به روند کوتاه‌مدت مثبت شود. آنچه در هفته آینده بیش از دیگر عوامل بر روند طلا اثرگذار خواهد بود، روند شاخص دلار است که افت و خیز آن ارزش طلا را بالا و پایین خواهد برد.

همزمان احتمال تغییر انتظارات درباره زمان افزایش نرخ‌های بهره آمریکا است که می‌تواند بر قیمت فلز زرد اثرگذار شود. هر داده خوبی که از بزرگ‌ترین اقتصاد جهان منتشر می‌شود، احتمال افزایش نرخ‌های بهره فدرال رزرو را بیش از پیش تقویت می‌کند، اما هر داده بدی اثر معکوس دارد. اکنون باید منتظر بود و دید که احساس بازار درباره زمان نخستین افزایش نرخ‌های بهره وجوه فدرال در یک دهه گذشته چه خواهد بود.


خبر های پربازدید 0
خبر های فعال سایت 0
خبر های پربازدید سرگرمی و گوناگون

سایر خبر های این گروه
.
اطلاع پاسخ کاربران به نظر شما و ارسال خبرنامه های سایت طلا با ایمیل
ديدگاه هاي ارسال شده توسط شما، پس از تاييد توسط سايت طلا در وب سايت منتشر خواهد شد